StoryEditorOCM

gurmanska zabavaU Rogoznici održano prvo natjecanje u lignjolovu: sudjelovalo 40 ekipa, feštalo se do dugo u noć

Piše Vedrana Stočić/Šibenski.hr
30. listopada 2023. - 08:37

Prvi Šišac cup u Rogoznici bio je pun pogodak, u lignjolovu se okupilo čak 40 ekipa ukupno i 80 lignjolovaca jer ekipe čine po dva natjecatelja. Lignje su se lovile u rogozničkom akvatoriju i to od otoka Jaza do Svjetionika Mulo, pa sve do Rta Movar, uhvaćeno je 130 komada liganja, težina ulova iznosila je 19,191 kilogram a najveća lignja težila je 415 grama.

Pobjednici Šišac kupa Rogoznica bili su Miroslav Zeba i Ivan Novosel, drugi po ulovu bili su Luka i Ante Goleš, a treće mjesto zauzeli su Joško Recetin i Željko Medić.

Sve lignje nakon vaganja stavljene su na roštilj, a kao poslastica skuhan je i rogoznički brudet od grdobine dekoriran velikim škampima. Bila je to prava morska gurmanska zabava uz puno dobre kapljice i glazbe, a feštalo se do dugo u noć. Organizatori Šišac cupa Sportsko ribolovno društvo "Gof" Rogoznica i rogoznička Turistička zajednica su prezadovoljni. Alfa i omega "Gofa" Toni Perić istaknuo nam financijski doprinos Općine Rogoznica te sponzorstvo DTR-a Dugi Rat i Ižanke Zadar.

Ovo doba godine poznato je, istaknuli su SRD Gof, idealno je za lignjolov iz brodice. Za manje od 4 sata natjecanja ulovljeno je preko 19 kilograma liganja što je odličan rezultat - kažu organizatori.

image

Šišac kup u Rogoznici

/Ivana Stočić
image

Šišac kup u Rogoznici

/Ivana Stočić
image

Šišac kup u Rogoznici

/Ivana Stočić
image

Šišac kup u Rogoznici

/Ivana Stočić
28. travanj 2024 18:41