StoryEditorOCM

sić pun ribe‘Je bilo sriće?‘ Je, u Sutivanu na lignjolovu. Evo izvještaja i rezultata natjecanja

Piše M. I.
27. listopada 2023. - 12:52

U Sutivanu na otoku Braču, u srijedu je održan peti po redu lignjolov "Je bilo sriće?" u kojem su ove godine sudjelovale 23 ekipe.

Loše prognoze za kišu i vjetar koje su proteklih dana brinule organizatore nisu se obistinile pa su lignjolovci imali prekrasno, mirno i toplo popodne na moru, koje je urodilo pristojim ulovima, objavila je TZ Sutivan na Facebook stranici.

Dok su lignjolovci lovili iz barki mladi članovi SRK Kalamuca koji nisu bili u brodovima lovili su ribu štapom s obale u stivanskoj rivi. 

Ukupno je ulovljeno 12,8 kg liganja, a najuspješnije su bile ekipe: Fumari (3. mjesto s 1238 gr), Cicindula (2. mjesto s 1315 gr) i Purgeri 1950 (1. mjesto s 1766 gr), dok je posebna nagrada za najveću lignju natjecanja pripala ekipi Sić pun ribe gdje je lignju od 247 grama ulovila Dina Mlinac.

Posebni gosti Općine Sutivan lovili su s lijepe drvene bracere Gospa od mora, ali izvan konkurencije.

Od malih ribolovaca u stivanskoj rivi najuspješniji je bio Lucijan Martinović, zatim Mijo Vrgoč, a treće mjesto dijelili su Paola Marcela Martinović i Marjan Maleš.

Nakon vaganja i dodjele nagrada sudionici i ostali nazočni uživali su u bogatoj večeri uz glazbu i raznovrsnim pijatima tjestenine, rižota, pečene palamide i šufiganih liganja, dok je sretni dobitnik prigodne lutrije Tonči Vraničić osvojio i pun sić liganja.

Organizaciju natjecanja su i ove godine podijelili Općina Sutivan, TZO Sutivan i SRK Kalmuc.

image

Stivanjski lignjolov

image

Stivanjski lignjolov

28. travanj 2024 19:31