StoryEditorOCM

UNIMARSklopive stepenice sa sklopivim rukohvatima: poznati model dobio novi praktični nastavak

Piše Promo
25. studenog 2023. - 11:24

Teleskopske sklopive brodske stepenice za kupanje smještene ispod platforme na krmi iznimno su praktično rješenje za većinu manjih i srednje velikih plovila, jer ne oduzimaju prostor, a brzo i lako se sklope i rasklope. Poanta je u ugrađenom vodoravnom držaču – klizaču koji omogućava da se sklopljene učas gurnu na svoje mjesto. No problem je znao biti, osobito za manje spretne i starije osobe, što takve stepenice nemaju držače za ruke koji znatno olakšavaju sigurno uspinjanje i izlazak na platformu.

Poznati proizvođač brodske opreme Osculati u svojem je najnovijem modelu sklopivih stepenica koje stanu ispod platforme riješio i taj problem. Naime, osim što se izvlačenjem stepenica iz ležišta one spuštaju prema moru, istodobno se izvuku i dva jaka rukohvata koja se podignu prema gore. U optimalan položaj za držanje prilikom izlaska iz mora, ili ulaska ako to netko želi.

Ove su praktične stepenice, izrađene od inoksa AISI 316, premijeru imale na nedavnom nautičkom sajmu u Genovi, a sada se mogu i kupiti u Hrvatskoj. Nudi ih riječka tvrtka Unimar u svojim trgovinama i webshopu po cijeni od 504 eura. M. Š.

29. travanj 2024 19:57