StoryEditorOCM

UNIMARČuva provu od neželjenih udara: predstavljamo štitnik pramca od kvalitetnog inoxa

Piše Promo
12. siječnja 2024. - 14:00

Stakloplastična plovila imaju puno vrlina, ali zbog relativno tankih stijenki trupa nisu baš otporna na udarce o tvrde površine ili predmete. Jedan od ugroženijih dijelova broda kada je o tome riječ je svakako pramac, ne samo kod pristajanja, već i dok je brod siguran na vezu u marini ili lučici.

Razlog tomu je što ekstremnije povremene nevere snagom vjetra i plimnih valova uspijevaju dogurati privezana plovila do mula, što pramac plati većim ili manjim oštećenjima. Zbog toga sve više vlasnika brodica dodatno ojačava prove svojih plovećih ljubimaca.

Najbolja za tu svrhu je prikladno oblikovana ploča od inoksa debelog 2 mm, koja se može prilagoditi raznim oblicima pramaca brodica prilikom montaže budući da su na njoj već izbušene rupe za vijke. Njihovim pritezanjem ploča će u konačnici čvrsto naleći na podlogu. A ako do udara u mul dođe, prova se neće oštetiti jer ih čvrsti inoks može izdržati.

Ovakav štitnik za pramac dimenzija 34 x 52 cm, izrađen od kvalitetnog inoksa AISI 316, riječka tvrtka Unimar prodaje u svojim trgovinama i web-shopu za 169,50 eura. M.Š.

29. travanj 2024 07:55