StoryEditorOCM

DANGMali Spray System boja kao veliki: upoznajte mini kompresor za vrhunsko lakiranje

Piše Promo
2. lipnja 2024. - 13:31

Na plovilima često treba nešto fino obojiti, popraviti oštećeni gelcoat poliuretanskom bojom iste nijanse, lakirati neku površinu bezbojnim lakom bez tragova pinela... No, za takve svrhe, kada se traži profesionalni zrcalni izgled tretirane površine, treba imati zračni kompresor ili barem električni vibratorski, koji često ne daje jednaki efekt. Američka tvrtka Preval takve je potrebe vlasnika plovila, ali i svih drugih koji žele nešto besprijekorno obojiti, riješila svojim inovativnim malim kompletom nazvanim Spray System. U naravi, to je mini kompresor za bojanje, s tim da umjesto motornog kompresora zrak pod tlakom osigurava spremik u limenci sličnoj onima za lakiranje kose.

No, za razliku od njega, ova s donje strane ima sustav s navojem koji omogućava da se na sprej dozu sa zrakom iz koje izlazi usisna cijev montira staklena posudica s bojom. Potom sve postaje lako. Ventil spreja se pritisne i kompresorsko bojanje počinje. Štoviše, moguće je kupiti i plastični pištolj koji se postavi na vrh limenke, nakon čega bojanje postaje još jednostavnije i preciznije.

Ovaj raspršivač omogućuje korištenje gotovo bilo koje boje – uljane, akrilne, alkidne, epoksidne, bezbojnih i drugih lakova, emajla, gel premaza, poliuretana, primera..., pa je polje njegove upotrebe doista široko. Spray System komplet pronašli smo u ponudi splitske tvrtke Dang po cijeni od 16 eura. M. Š.

20. lipanj 2024 08:40