StoryEditorOCM

UNIMARRegulacija visine bez čvorova: Osculati je osmislio praktične fiksatore visine bokobrana

Piše Promo
13. veljače 2024. - 10:33

Bokobrani se uglavnom učvršćuju za ogradu i rukohvate na plovilu, te se pomicanjem i vezivanjem čvorova regulira njihova optimalna visina za zaštitu bokova broda. Susjedno plovilo ili obala različite su visine i oblika, pa su takve prilagodbe nužne da bokobrani dobro i sigurno obavljaju svoju funkciju. Naravno da vezivanje i razvezivanje čvorova oduzima vrijeme, osobito kad zapeku od soli i sunca. Stoga su u poznatoj tvrtki Osculati osmislili plastične fiksatore uz čiju se pomoć visina bokobrana jednostavno regulira i mijenja bez potrebe za čvorovima.

Konop za koji je bokobran vezan (promjer mu treba biti 8 mm) potrebno je samo provući kroz rupe na fiksatorima, nakon čega se otpuštena dužina konopa regulira kada je preklopni dio fiksatora otvoren, a zaključava njegovim spuštanjem. Brzo i lako. Sam fiksator sa stražnje strane ima sustav za čvrsto hvatanje za ogradu, pa se cijela operacija od montiranja do korištenja obavi u nekoliko minuta.

Ovo korisno pomagalo za optimalno korištenje bokobrana riječka tvrtka Unimar prodaje u svojim trgovinama i putem web-shopa za 19,74 eura. M.Š.

 

29. travanj 2024 20:15