StoryEditorOCM
ŽivotTRIKOVI KOJI PALE

Znate li kako možete vratiti bjelinu ručnicima koji su već otpisani u nekoj dubokoj ladici ormara? Donosimo postupak

Piše Ana Špoljarić/Živim
15. srpnja 2023. - 09:01

Bijeli ručnici s vremenom mogu poprimiti sivu boju i izgubiti onu početnu svježinu koju su netom imali kada ste ih kupili. Odjednom, zauzimaju slavnu titulu najgoreg predmeta koji će potom završiti u najdubljoj, rijetko gledanoj ladici vašeg ormara. No, nemojte prebrzo odustati! Uz ove jednostavne savjete, možete im vratiti bjelinu koja će vas sigurno navesti na vraćanje otpisanih ručnika na vidljivo mjesto u ormaru, piše Živim.

Soda bikarbona

Dodajte 115 grama sode bikarbone u svako punjenje mašine. Soda bikarbona veže se s mineralima u vodi, tako da se oni ne lijepe za vlakna u vašim ručnicima. Plus, doprinijet će većoj učinkovitosti vašeg deterdženta.

image
Shutterstock

Sunce i limunov sok

Iskoristite blagodati drevnih izbjeljivača - sunce i limunov sok. Dodajte šalicu limunovog soka u 4 litre vode. Zatim, potopite ručnike. Položite mokre ručnike na sunce da se prirodno osuše. Sunce također dezinficira i može pomoći kod čudnih mirisa. Ovako tretirane ručnike operite kao i obično.

Bonus metoda

Uzmite 125 mililitra praška za pranje posuđa i 125 grama praška za izbjeljivanje bez klora te ih potopite u toploj vodi u posudi. Dodajte ručnike ili odjeću i ostavite da se namaču preko noći. Zatim operite na uobičajenom programu u mašini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:53