StoryEditorOCM
ŽivotMOŽDA I KOD NAS

Životinje uzrokuju rekordan broj kvarova na automobilima u Velikoj Britaniji, a štakori rade najveće probleme

Piše MOZAIK SD
29. prosinca 2023. - 08:31

Životinje su uzrokovale značajan broj kvarova na automobilima u Ujedinjenom Kraljevstvu, a štakori su se istaknuli odgovornima za većinu nevolja.

U prvih 11 mjeseci 2023. godine osiguranju RAC-u je prijavljeno 303 incidenta sa štetom nastalom od životinja, više nego u bilo kojoj prethodnoj zabilježenoj godini, priopćila je tvrtka.

Uz to, to je zapanjujući porast od 55% u odnosu na 196 incidenta koji su zabilježeni 2018. između siječnja i studenog prema Sky newsu.

Brojevi isključuju slučajeve u kojima se automobil sudario sa životinjom.

Ove godine štakori su činili više od polovice oštećenja životinja. Poznato je da štakori grickaju crijeva za gorivo, zalaze u prostor motora, razbijaju prednja svjetla...

Lisice su također krive za žvakanje ožičenja senzora brzine, metlica brisača vjetrobranskog stakla i kočionih crijeva, piše Sky News.

Nick Isaac, policajac RAC-a na jugozapadu Engleske, izvijestio je da je vidio vjevericu kako gomila orahe u zračnom filtru automobila.

image
Shutterstock

"Auto je ostao bez struje i imao je čudan miris. Kad sam podigao poklopac motora i okretao motor, filtar za zrak kretao se kao da je usisan prema motoru", rekao je.

"Ispostavilo se da je vjeverica uzimala orahe iz hranilice za ptice i spremala ih u zračnu kutiju, ograničavajući protok zraka u automobil."

Vozači bi trebali biti svjesni da dugotrajni prazni automobili ili oni s hranom unutar ili u blizini mogu privući glodavce.

Jedna inspekcija je otkrila da je 10 miševa napravilo gnijezdo u Porscheu, ispod ploče na dnu vjetrobranskog stakla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 03:39