StoryEditorOCM
ŽivotPazite na količinu

Začin koji može 'podići' omiljeni prilog od krumpira, ali i ozbiljno otrovati: izaziva zdravstvene probleme ako pretjerate s upotrebom, neki od njih prilično su neugodni

Piše J. V.
1. listopada 2019. - 16:09
spiza1

Omiljeni prilog od krumpira mnogima je koji su navikli na domaću spizu bio i ostao - pire. Na drugo će mjesto istisnuti čak i obožavani pomfrit, svakako je "zdravija" varijanta, a jednostavan je i za pripremu. 

Malo soli, papra i žličica maslaca dovoljni su kako biste guštali u prilogu koji vam je vjerojatno obilježio djetinjstvo, no dodacima začina može zaista "zasjati" na vašem stolu. Malo češnjaka i peršina najčešći je zaokret na ovo klasično jelo, no gastro stručnjaci kažu da je genijalan okus zajamčen i dodatkom - muškatnog oraščića.

Iako zanemareni začin svake jeseni uspije povratiti barem mali dio svoje popularnosti, većina ga ne koristi u kućanstvu na dnevnoj bazi. Idealan je upravo kroz sljedećih par mjeseci, budući da se njegov miris i okus...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 20:17