StoryEditorOCM
ŽivotZAŠTO?

Uhićen je i treći muškarac koji je ucjenjivao obitelj Michaela Schumachera, nitko nije ni pomislio da je on možda kriv

Piše MOZAIK SD
5. srpnja 2024. - 20:17

Njemačka policija otkrila je lokalnim medijima da je uhitila navodnog "organizatora" operacije, ucjene obitelji Michaela Schumachera. Vjeruje se da je krivac 52-godišnji muškarac, koji je radio kao zaštitar obitelji Schumacher, priopćilo je tužiteljstvo u Wuppertalu.

image

Michael Schumacher 2012. godine 

Orlando Kissner/Afp

Ovo uhićenje dolazi nakon uhićenja još dvojice osumnjičenika: 53-godišnjeg oca, poznatog samo kao Yilmaz T., i njegovog 30-godišnjeg sina. Dvojica muškaraca navodno su tvrdili kako imaju kompromitirajuće dosjee i prijetili obitelji Schumacher da će ih objaviti. U zamjenu za fotografije, dvojica muškaraca tražili su 15 milijuna eura, od čega bi dio bio isplaćen bivšem zaštitaru, izvijestio je njemački Bild.

image

Corrina i Michael Schumacher 

Handout/Afp

Kako bi pokazali da su njihove prijetnje stvarne, dvojica muškaraca navodno su pokazali "pojedinačne dosjee" obitelji, dokazujući kako doista imaju pristup povjerljivim dokumentima. Tijekom istrage, kako bi se utvrdilo kako su otac i sin došli do takvih fotografija, policija je uspjela identificirati trećeg osumnjičenog, zaštitara. Tužitelj u Wuppertalu potvrdio je njemačkim medijima da su tijekom pretraga njegova stana pronađene "fotografije koje se odnose na privatni život obitelji Schumacher". Pedesetdvogodišnji muškarac uhićen je u gradu Wülfrathu na zapadu Njemačke. Njegova uloga bila je pretvoriti privatne fotografije obitelji u digitalni format kako bi ih dao Yilmazu T. i njegovom sinu.

image

Corinna Schumacher 2012. godine

David Ebener/Dpa Picture-alliance Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 20:35