StoryEditorOCM
ŽivotŠta ti je ljubav

U istom danu oženio dvije sestre, pa pred oltar doveo još pet žena: ‘Neću stati na ovome‘

Piše Mozaik SD
13. rujna 2023. - 19:01

Poligamija u Ugandi ne da nije zabranjena, nego je, izgleda, i poželjna.

image
Screenshot Tiktok/

Poštujući tradiciju sve je rekorde svoje zemlje oborio Ssaalongo Nsikonenne Habib Ssezzigu oženivši ovog vikenda, u istome danu, sedam žena. Dvije od njih su čak sestre.

- Moj otac ima četiri žene, moj djed ih je imao pet, a pradjed šest - pohvalio se mladoženja.

Inače se bavi tradicionalnom medicinom, travar je i terapeut. Već spomenuti mu djed je živio sa svim svojim suprugama u istoj kući, životni su mi prostori bili razdijeljeni zastorima. Habib je svojim nevjestama darovao - svakoj po (novi) automobil.

Svečanost se održala u selu Bugareka, u ugandskoj županiji Nabbaale - Mukono, a u svatovima su bili baš svi seljani. Na velebnoj svečanoj ceremoniji mladoženja je održao govor u kojem je objasnio kako je sve svoje supruge oženio istoga dana kako bi im pokazao kako su mu sve jednake i jednako važne.

image
Screenshot Tiktok/

Mariam, Madinah, Aisha, Zainabu, Fatuma, Rashida i Musanyusa, koja je u biti Habibova prva žena, jer već sedam godina ionako žive zajedno i on je naziva Zaštitnicom, nemaju primjedbi, kažu da su sretne...

image
Screenshot Tiktok/

- Još sam mlad pa se svašta može dogoditi u budućnosti, ako Bog da, ne mogu stoga kazati kako ću stati na ovome - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 06:38