StoryEditorOCM
Životmarko milanović

Sin predsjednika Milanovića bavi se zahtjevnim sportom, izrastao je u 193 centimetara visokog mladića od 100 kilograma

Piše Ines Stipetić/Gloria
4. srpnja 2024. - 06:38

Marko Milanović, mlađi sin hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i njegove supruge Sanje Musić Milanović, naslijedio je borbenost od oca, piše Gloria.

No dok mu tata čvrsti stav pokazuje više pokazuje riječima, Marko svoju snagu odmjerava na sportskim strunjačama - i to prilično uspješno. Ovaj 19-godišnjak upravo je osvojio brončanu medalju iz hrvanja grčko-rimskim stilom na Prvenstvu Europe do 20 godina u Novom Sadu. Nekada slatki plavokosi mališan izrastao je u 193 centimetara visokog mladića od 100 kilograma koji će prema do sada viđenom osigurati svijetlu budućnost domaćem hrvanju.

Marko je borac u teškoj kategoriji do 130 kilograma, a znalci ovog najstarijeg olimpijskog sporta kažu da se radi o talentiranom, požrtvovnom i samozatajnom dečku pred kojim je sjajna karijera. Iako naši hrvači ove godine nisu izborili olimpijsku normu, barem sudeći po Marku, ovaj sport za Hrvatsku ima sjajnu budućnost.

Mladi hrvač član je zagrebačkog Hrvačkog kluba Metalac kojeg nazivaju tvornicom šampiona. Klupski trener mu je dvostruki hrvatski olimpijac Božo Starčević zbog koga je Marko s džuda prešao na hrvanje, a na Prvenstvu Europe vodio ga je trener U-20 reprezentacije Neven Žugaj.

image

Marko Milanović

Imago/imago Sportfotodienst/Profimedia

‘‘On je izrazito talentiran za hrvanje, ali to nije dovoljno za uspjeh. On ima i takvu ‘glavu‘. Dođe sat prije treninga i jedan je od zadnjih koji odlazi doma. Još je kadet, ali u klubu i u reprezentaciji je prerastao vršnjake svojim radom. Sad mora početi raditi s juniorima i seniorima", kazao je prije nekoliko godina njegov trener Mario Mihalj za Jutarnji list. A kada je Hrvatski hrvački savez 2021. odabrao najbolje hrvače i hrvačice, Marko je proglašen najboljim mladim kadetom.

Nikola Starčević koji s bratom Božom vodi Metalac otkrio je kako je Marko dok je bio junior jednu borbu odradio sa slomljenom rukom, a nije propustio treninge niti kada je imao gips na ruci pa treneri kažu da je već tada, osim tjelesne predispozicije pokazivao karakter, odgovornost, sportsku etiku i srčanost. Odlike koje ga samo mogu voditi prema vrhu.

Tako da nema sumnje da je pred mladićem visokim 192 centimetra sjajna sportska karijera, ali on kao i njegov 26-godišnji brat Ante Jakov, zaziru od medija i nikako ne žele biti spominjani u kontekstu javnog posla kojeg obnaša njihov tata. Zadnji put su s roditeljima viđeni u Predsjedničkim dvorima kada im je tata 18. veljače 2020. prisegnuo za predsjednika Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 06:39