stdClass Object ( [id] => 1342321 [title] => Ove tri Imoćanke sviraju klavir čudo jedno! Od prvog sata mentorice su znale da je to-to, a kako su to prepoznale... [alias] => ove-tri-imocanke-sviraju-klavir-cudo-jedno-od-prvog-sata-mentorice-su-znale-da-je-to-to-a-kako-su-to-prepoznale [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Imotska glazbena škola "Dr. fra Ivan Glibotić" profilirala se u jednu od najboljih i najkvalitetnijih glazbenih škola u Hrvatskoj. Sekcije njezinih puhača među najboljima su, što potvrđuje i Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski, šesterostruki prvaci Hrvatske, u kojem svira većina učenika te škole.

Solo pjevači već nastupaju po renomiranim domaćim, ali i europskim pozornicama. Konačno, pijanisti te škole bilježe izvrsne rezultate, kako na domaćim, tako i inozemnim natjecanjima. O nagradama koje su do sada osvajali njihovi učenici svjedoče diplome i priznanja koji krase aulu škole, veliku koncertnu dvoranu, kuće i stanove učenika. Ima toga koliko god hoćete.

Teško je iz tog mnoštva glazbenih talenata imotske škole razabrati najbolje među najboljima, međutim, ako bi se vodili nagradama kao nekim pokazateljem, definitivno možemo ustvrditi kako je pred mladim Imoćanima blistava pijanistička budućnost.

Imotska glazbena škola, naime, ima svoje tri mlade klavirske gracije, koje uz nagrade na natjecanjima iz klavira, isto tako paralelno osvajaju visoka mjesta na natjecanjima iz solfeggija, glazbene pismenosti bez koje nema ni sviranja ni pjevanja.

Imaju ‘ono nešto‘

---

image

Nevena: Prije nastupa mentorica me zagrli i kaže: ‘Ma što god bude, ti si moje sunce‘

Braco Ćosić
---

Zamislite samo, ove tri izvanserijske djevojčice – 13-godišnja Nevena Benzon, 14-godišnja Gorana Kukavica i 15-godišnja Marija Bekavac u svom relativno kratkom glazbenom djelovanju osvojile su do sada čak dvadeset i pet nagrada.

Fantastičan uspjeh, nema što! Spomenimo samo da je Nevena bila i laureat međunarodnih "Dalekih akorda" održanih u Splitu, prva na online natjecanju "Mozart", Gorana se može podičiti prvim mjestom na Međunarodnom natjecanju u Sarajevu, a tu je i nekoliko državnih nagrada. Marija je u svojoj kategoriji prvakinja Hrvatske u solfeggiju, prva na klaviru...

Ma, već smo rekli, teško je "pohvatati" sva njihova postignuća.

Nije zgorega spomenuti i kako su sve tri od prvih ulazaka u školske klupe pa do danas odlične učenice, dakako s izvrsnim vladanjem; djevojčice su to koje imaju i još sto i jednu obvezu na raznim izvanškolskim aktivnostima. Ukratko, kako nam je to rekao ravnatelj imotske glazbene škole prof. Darko Rimac, to su istinski biseri škole pred kojima je široko otvorena lijepa budućnost.

Ove tri djevojčice svojim primjerom uistinu inspiriraju, pune hvale za ovu iznimnu djecu su i njihove mentorice...

– Vodila sam Nevenu od prvog razreda Osnovne glazbene škole, uz samo jednu pauzu zbog poroda. Iskreno govoreći, ona je moje čudo od djeteta, moj prvi biser i to ne bilo kakav biser, već onaj najblistaviji. Osjetila sam to već nakon prvog sata u razredu. Imala sam "filing" da će biti tako, njezin talent odmah je odskakao.

---

image

Gorana i mentorica Alenka ‘kliknule‘ su od prvog dana

Braco Ćosić
---

Tako je i bilo... Pokazalo se da ona ima sve karakteristike potrebne za razvoj talentiranog umjetnika. Znam također da je vrlo aktivna i uspješna i u nizu drugih aktivnosti izvan škole. Što se mene tiče, u potpunosti ću je podupirati u njezinu nastojanju da se dalje glazbeno razvija. Gdje će joj biti vrhunac – to sam Bog zna. Također, Gorana i Marija posebne su djevojčice. Moram istaknuti da smo u školi uvijek imali odlične uvjete za rad, što svakako stimulativno djeluje na napredak djece – veli nam Nevenina profesorica Ivana Žužul.

Sviraju s lakoćom

I Goranina profesorica, ali i poznato glazbeno ime – Alenka Milano vjeruje u uspjeh triju djevojčica.

– Gorana je izvrsno i talentirano dijete. Vidjela sam to, što se ono kaže, na prvu loptu. Istina, nismo u školi bili iznenađeni s obzirom na to da su i njezine dvije starije sestre bile jako talentirane. No način na koji je Gorana pristupila svom instrumentu naprosto je fascinantan i sto posto sam uvjerena da će glazba biti njezin životni put. Na koje god natjecanje ode, ona niže odlične rezultate, a s njima i nagrade. S kojom lakoćom ona to sve radi, to je nevjerojatno.

Pazite, ona je i u solfeggiju u svojoj kategoriji u samom vrhu Hrvatske, ali ja je vidim baš u klaviru. To je multidisciplinirani instrument na kojem je izuzetno teško uspjeti. Naravno, ne podcjenjujem i ostale instrumente, ali klavir je danas u ovim vremenima nešto manje zastupljen, jer za njega trebaju velika odricanja. Vi morate krenuti svirati od malih nogu i strašno puno raditi. Čak i ako imate vrhunski talent, a ne radite svakodnevno na njemu, nema uspjeha. To je, priznajem, krvav rad. A njih tri su divna radišna stvorenja, to su shvatile i odrađuju to manirom profesionalaca – govori nam Milano.

Ana Marija Ćosić je svoju učenicu Mariju također vodila od njezinih prvih glazbenih koraka. I ona veli kako su sve tri top-klasa, te kako vjeruje da je pred Marijom iznimna glazbena budućnost.

– Klavir sam počela svirati u drugom razredu osnovne škole, dakle, s osam godina. Klavir sviram svaki dan po nekoliko sati, a onda učim i druge predmete. Nije mi teško, jer glazba je dio mene i ne znam kako bih uopće mogla živjeti bez klavira, pa se nadam da će mi to biti i životni poziv. Pozvana sam svirati i u našu HPO Gradsku glazbu, a to vam je u Imotskom vrh, jer su naši glazbari bez konkurencije u Hrvatskoj. Molim vas, napišite da je moja profesorica Ivana Žužul jako stručna i, ono najvažnije, osjećajna osoba. Prije nastupa ona me zagrli i kaže: "Ma što god bude, ti si moje sunce". Zagrlimo se i to vam kod mene daje poseban osjećaj. Ustvari, kad nastupam imam osjećaj da i ona paralelno svira sa mnom – otkriva nam Nevena Benzon.

Budućnost u notama

---

image

Dobar spoj - Marija s mentoricom Anom Marijom Ćosić

Braco Ćosić
---

– Kada me pitate o nagradama, evo odmah u drugom razredu u klavirskom duetu osvojila sam drugu nagradu na državnom natjecanju. Nakon toga tu je solo nastup i druga nagrada, pa treća državna, bila sam prva na međunarodnom online natjecanju, pa opet prva na regionalnom, zatim na državnom. Posebno pamtim posljednju u Sarajevu na međunarodnom natjecanju u mojoj kategoriji. A onda su tu i nagrade u solfeggiju... Možda zvučim neskromno, ali što ću kada ima pregršt nagrada. To je sada i meni, a vidim i Neveni i Mariji došlo kao svakodnevica, nešto uobičajeno.

Mi smo vam baš klapa kojoj je život klavir. Nema stajanja, idem dalje i u Srednju glazbenu školu u Imotskom, a i dalje će, nadam se, moj životni put biti trasiran glazbom i klavirom – govori nam Gorana, koja je baš kao i njezine dvije prijateljice prezadovoljna mentoricom uz čiju pomoć ostvaruje svoje snove.

– Ja se s klavirom družim od trećeg razreda osnovne škole. Završila sam Osnovnu glazbenu školu i sada upisala i Srednju, paralelno s tim pohađam i prvi razred naše Gimnazije. Imam dosta nagrada, no posebno pamtim onu prvu, bilo je to u četvrtom razredu kada sam bila prva na regionalnom i druga na državnom natjecanju. Što se tiče solfeggija, u drugom razredu osvojila sam prvu nagradu na međunarodnom natjecanju u Križevcima, pa onda u četvrtom razredu drugu na državnom natjecanju, prvu u regionalnom i evo ove godine prva sam na regionalnom i druga na državnom natjecanju.

---

image

Uz klavir su najsretnije

Braco Ćosić
---

One "manje" nagrade i ne pamtim. Istina, promijenila sam nekoliko profesorica do sada kada je klavir u pitanju, no prof. Ana Marija Ćosić nekako je najbliža u komunikaciji, bodrenju... Cilj mi je upisati Muzičku akademiju, htjela bih u budućnosti podučavati neke nove talente – naglašava nam petnaestogodišnja Marija.

Zovu je i akademijom

Imotsku Glazbenu škole, evo uvjerili ste se i zbog čega, nekada zovu i glazbenom akademijom, a ravnatelj, prof. Darko Rimac, dakako, uživa što škola ima takav status.

– Kao ravnatelj svakako sam iznimno ponosan na sve ove uspjehe, jer su zapravo u jednu ruku i ogledalo naše škole, ali i budućnost, jer njihov primjer sigurno će koristiti nadolazećim generacijama – ističe prof. Darko Rimac.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => iznimne djevojčice [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => iznimne djevojčice 2 0 7640 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-23 11:19:27 [created_by] => 3102 [created_by_alias] => Braco Ćosić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-26 17:42:22 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-11-26 17:42:22 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ove tri Imoćanke sviraju klavir čudo jedno! Od prvog sata mentorice su znale da je to-to, a kako su to prepoznale... page_title=Ove tri Imoćanke sviraju klavir čudo jedno! Od prvog sata mentorice su znale da je to-to, a kako su to prepoznale... [metakey] => nevena benzon, marija bekavac, gorana kukavica, klavir, pijanistice, Imotski [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/23\/26104228.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/23\/26104227.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/23\/26104229.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/23\/26104230.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/23\/26104231.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Braco \u0106osi\u0107","Braco \u0106osi\u0107","Braco \u0106osi\u0107","Braco \u0106osi\u0107","Braco \u0106osi\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Pred Nevenom, Goranom i Marijom je sjajna glazbena budu\u0107nost<\/p>","

Nevena: Prije nastupa mentorica me zagrli i ka\u017ee: \u2018Ma \u0161to god bude, ti si moje sunce\u2018<\/p>","

Gorana i mentorica Alenka \u2018kliknule\u2018 su od prvog dana<\/p>","

Uz klavir su najsretnije<\/p>","

Dobar spoj - Marija s mentoricom Anom Marijom \u0106osi\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26104228_1920.jpg":"1920x1080","k_26104228_1280.jpg":"1280x1280","k_26104228_1024.jpg":"1024x1024","k_26104228_640.jpg":"640x640","k_26104228_480.jpg":"480x480","k_26104228_340.jpg":"340x340","k_26104228_220.jpg":"220x220","o_26104228_1280.jpg":"1280x853","o_26104228_1024.jpg":"1024x682","o_26104228_640.jpg":"640x426","o_26104228_480.jpg":"480x320","o_26104228_340.jpg":"340x226","o_26104228_220.jpg":"220x146","h_26104228_1280.jpg":"1280x854","h_26104228_1024.jpg":"1024x683","h_26104228_640.jpg":"640x427","h_26104228_480.jpg":"480x320","h_26104228_340.jpg":"340x227","h_26104228_220.jpg":"220x147","pp_26104228_1280.jpg":"1280x1628","pp_26104228_1024.jpg":"1024x1303","pp_26104228_640.jpg":"640x814","pp_26104228_480.jpg":"480x611","pp_26104228_340.jpg":"340x432","pp_26104228_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26104227_1920.jpg":"1920x1080","k_26104227_1280.jpg":"1280x1280","k_26104227_1024.jpg":"1024x1024","k_26104227_640.jpg":"640x640","k_26104227_480.jpg":"480x480","k_26104227_340.jpg":"340x340","k_26104227_220.jpg":"220x220","o_26104227_1280.jpg":"1280x853","o_26104227_1024.jpg":"1024x682","o_26104227_640.jpg":"640x426","o_26104227_480.jpg":"480x320","o_26104227_340.jpg":"340x226","o_26104227_220.jpg":"220x146","h_26104227_1280.jpg":"1280x854","h_26104227_1024.jpg":"1024x683","h_26104227_640.jpg":"640x427","h_26104227_480.jpg":"480x320","h_26104227_340.jpg":"340x227","h_26104227_220.jpg":"220x147","pp_26104227_1280.jpg":"1280x1628","pp_26104227_1024.jpg":"1024x1303","pp_26104227_640.jpg":"640x814","pp_26104227_480.jpg":"480x611","pp_26104227_340.jpg":"340x432","pp_26104227_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26104229_1920.jpg":"1920x1080","k_26104229_1280.jpg":"1280x1280","k_26104229_1024.jpg":"1024x1024","k_26104229_640.jpg":"640x640","k_26104229_480.jpg":"480x480","k_26104229_340.jpg":"340x340","k_26104229_220.jpg":"220x220","o_26104229_1280.jpg":"1280x853","o_26104229_1024.jpg":"1024x682","o_26104229_640.jpg":"640x426","o_26104229_480.jpg":"480x320","o_26104229_340.jpg":"340x226","o_26104229_220.jpg":"220x146","h_26104229_1280.jpg":"1280x854","h_26104229_1024.jpg":"1024x683","h_26104229_640.jpg":"640x427","h_26104229_480.jpg":"480x320","h_26104229_340.jpg":"340x227","h_26104229_220.jpg":"220x147","pp_26104229_1280.jpg":"1280x1628","pp_26104229_1024.jpg":"1024x1303","pp_26104229_640.jpg":"640x814","pp_26104229_480.jpg":"480x611","pp_26104229_340.jpg":"340x432","pp_26104229_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26104230_1920.jpg":"1920x1080","k_26104230_1280.jpg":"1280x1280","k_26104230_1024.jpg":"1024x1024","k_26104230_640.jpg":"640x640","k_26104230_480.jpg":"480x480","k_26104230_340.jpg":"340x340","k_26104230_220.jpg":"220x220","o_26104230_1280.jpg":"1280x853","o_26104230_1024.jpg":"1024x682","o_26104230_640.jpg":"640x426","o_26104230_480.jpg":"480x320","o_26104230_340.jpg":"340x226","o_26104230_220.jpg":"220x146","h_26104230_1280.jpg":"1280x854","h_26104230_1024.jpg":"1024x683","h_26104230_640.jpg":"640x427","h_26104230_480.jpg":"480x320","h_26104230_340.jpg":"340x227","h_26104230_220.jpg":"220x147","pp_26104230_1280.jpg":"1280x1628","pp_26104230_1024.jpg":"1024x1303","pp_26104230_640.jpg":"640x814","pp_26104230_480.jpg":"480x611","pp_26104230_340.jpg":"340x432","pp_26104230_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26104231_1920.jpg":"1920x1080","k_26104231_1280.jpg":"1280x1280","k_26104231_1024.jpg":"1024x1024","k_26104231_640.jpg":"640x640","k_26104231_480.jpg":"480x480","k_26104231_340.jpg":"340x340","k_26104231_220.jpg":"220x220","o_26104231_1280.jpg":"1280x853","o_26104231_1024.jpg":"1024x682","o_26104231_640.jpg":"640x426","o_26104231_480.jpg":"480x320","o_26104231_340.jpg":"340x226","o_26104231_220.jpg":"220x146","h_26104231_1280.jpg":"1280x854","h_26104231_1024.jpg":"1024x683","h_26104231_640.jpg":"640x427","h_26104231_480.jpg":"480x320","h_26104231_340.jpg":"340x227","h_26104231_220.jpg":"220x147","pp_26104231_1280.jpg":"1280x1628","pp_26104231_1024.jpg":"1024x1303","pp_26104231_640.jpg":"640x814","pp_26104231_480.jpg":"480x611","pp_26104231_340.jpg":"340x432","pp_26104231_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15275090 Threads: 2 Questions: 3177432867 Slow queries: 7124912 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235512234 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/ove-tri-imocanke-sviraju-klavir-cudo-jedno-od-prvog-sata-mentorice-su-znale-da-je-to-to-a-kako-su-to-prepoznale-1342321 [printLink] => /mozaik/zivot/ove-tri-imocanke-sviraju-klavir-cudo-jedno-od-prvog-sata-mentorice-su-znale-da-je-to-to-a-kako-su-to-prepoznale-1342321?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 737999 [name] => nevena benzon [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-24 15:32:20 [main_article_id] => 0 [alias] => nevena-benzon [link] => /tag/nevena-benzon ) [1] => stdClass Object ( [id] => 738000 [name] => marija bekavac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-24 15:32:21 [main_article_id] => 0 [alias] => marija-bekavac [link] => /tag/marija-bekavac ) [2] => stdClass Object ( [id] => 738001 [name] => gorana kukavica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-24 15:32:21 [main_article_id] => 0 [alias] => gorana-kukavica [link] => /tag/gorana-kukavica ) [3] => stdClass Object ( [id] => 3886 [name] => klavir [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => klavir [link] => /tag/klavir ) [4] => stdClass Object ( [id] => 738002 [name] => pijanistice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-24 15:32:21 [main_article_id] => 0 [alias] => pijanistice [link] => /tag/pijanistice ) [5] => stdClass Object ( [id] => 410112 [name] => imotski [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => imotski [link] => /tag/imotski ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => iznimne djevojčice [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ove tri Imoćanke sviraju klavir čudo jedno! Od prvog sata mentorice su znale da je to-to, a kako su to prepoznale... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3102 [name] => Braco Ćosić [username] => braco-osi [email] => braco-osi@sd.hr [password] => $2y$10$pEponZKy.W19MPkYSiqkv.Ry0kcdLRFTGG/t9C4UByKUQ844ONGGm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/braco-cosic-3102 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1620 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4d8d94f509304aa7a3170709916b5103?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/26104228.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Braco Ćosić [mainImageDesc] =>

Pred Nevenom, Goranom i Marijom je sjajna glazbena budućnost

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/26104228.jpg [title] =>

Pred Nevenom, Goranom i Marijom je sjajna glazbena budućnost

Braco Ćosić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/26104227.jpg [title] =>

Nevena: Prije nastupa mentorica me zagrli i kaže: ‘Ma što god bude, ti si moje sunce‘

Braco Ćosić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/26104229.jpg [title] =>

Gorana i mentorica Alenka ‘kliknule‘ su od prvog dana

Braco Ćosić ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/26104230.jpg [title] =>

Uz klavir su najsretnije

Braco Ćosić ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/23/26104231.jpg [title] =>

Dobar spoj - Marija s mentoricom Anom Marijom Ćosić

Braco Ćosić ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Imotska glazbena škola "Dr. fra Ivan Glibotić" profilirala se u jednu od najboljih i najkvalitetnijih glazbenih škola u Hrvatskoj. Sekcije njezinih puhača među najboljima su, što potvrđuje i Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski, šesterostruki prvaci Hrvatske, u kojem svira većina učenika te škole.

Solo pjevači već nastupaju po renomiranim domaćim, ali i europskim pozornicama. Konačno, pijanisti te škole bilježe izvrsne rezultate, kako na domaćim, tako i inozemnim natjecanjima. O nagradama koje su do sada osvajali njihovi učenici svjedoče diplome i priznanja koji krase aulu škole, veliku koncertnu dvoranu, kuće i stanove učenika. Ima toga koliko god hoćete.

Teško je iz tog mnoštva glazbenih talenata imotske škole razabrati najbolje među najboljima, međutim, ako bi se vodili nagradama kao nekim pokazateljem, definitivno možemo ustvrditi kako je pred mladim Imoćanima blistava pijanistička budućnost.

Imotska glazbena škola, naime, ima svoje tri mlade klavirske gracije, koje uz nagrade na natjecanjima iz klavira, isto tako paralelno osvajaju visoka mjesta na natjecanjima iz solfeggija, glazbene pismenosti bez koje nema ni sviranja ni pjevanja.

Imaju ‘ono nešto‘

---

image

Nevena: Prije nastupa mentorica me zagrli i kaže: ‘Ma što god bude, ti si moje sunce‘

Braco Ćosić
---

Zamislite samo, ove tri izvanserijske djevojčice – 13-godišnja Nevena Benzon, 14-godišnja Gorana Kukavica i 15-godišnja Marija Bekavac u svom relativno kratkom glazbenom djelovanju osvojile su do sada čak dvadeset i pet nagrada.

Fantastičan uspjeh, nema što! Spomenimo samo da je Nevena bila i laureat međunarodnih "Dalekih akorda" održanih u Splitu, prva na online natjecanju "Mozart", Gorana se može podičiti prvim mjestom na Međunarodnom natjecanju u Sarajevu, a tu je i nekoliko državnih nagrada. Marija je u svojoj kategoriji prvakinja Hrvatske u solfeggiju, prva na klaviru...

Ma, već smo rekli, teško je "pohvatati" sva njihova postignuća.

Nije zgorega spomenuti i kako su sve tri od prvih ulazaka u školske klupe pa do danas odlične učenice, dakako s izvrsnim vladanjem; djevojčice su to koje imaju i još sto i jednu obvezu na raznim izvanškolskim aktivnostima. Ukratko, kako nam je to rekao ravnatelj imotske glazbene škole prof. Darko Rimac, to su istinski biseri škole pred kojima je široko otvorena lijepa budućnost.

Ove tri djevojčice svojim primjerom uistinu inspiriraju, pune hvale za ovu iznimnu djecu su i njihove mentorice...

– Vodila sam Nevenu od prvog razreda Osnovne glazbene škole, uz samo jednu pauzu zbog poroda. Iskreno govoreći, ona je moje čudo od djeteta, moj prvi biser i to ne bilo kakav biser, već onaj najblistaviji. Osjetila sam to već nakon prvog sata u razredu. Imala sam "filing" da će biti tako, njezin talent odmah je odskakao.

---

image

Gorana i mentorica Alenka ‘kliknule‘ su od prvog dana

Braco Ćosić
---

Tako je i bilo... Pokazalo se da ona ima sve karakteristike potrebne za razvoj talentiranog umjetnika. Znam također da je vrlo aktivna i uspješna i u nizu drugih aktivnosti izvan škole. Što se mene tiče, u potpunosti ću je podupirati u njezinu nastojanju da se dalje glazbeno razvija. Gdje će joj biti vrhunac – to sam Bog zna. Također, Gorana i Marija posebne su djevojčice. Moram istaknuti da smo u školi uvijek imali odlične uvjete za rad, što svakako stimulativno djeluje na napredak djece – veli nam Nevenina profesorica Ivana Žužul.

Sviraju s lakoćom

I Goranina profesorica, ali i poznato glazbeno ime – Alenka Milano vjeruje u uspjeh triju djevojčica.

– Gorana je izvrsno i talentirano dijete. Vidjela sam to, što se ono kaže, na prvu loptu. Istina, nismo u školi bili iznenađeni s obzirom na to da su i njezine dvije starije sestre bile jako talentirane. No način na koji je Gorana pristupila svom instrumentu naprosto je fascinantan i sto posto sam uvjerena da će glazba biti njezin životni put. Na koje god natjecanje ode, ona niže odlične rezultate, a s njima i nagrade. S kojom lakoćom ona to sve radi, to je nevjerojatno.

Pazite, ona je i u solfeggiju u svojoj kategoriji u samom vrhu Hrvatske, ali ja je vidim baš u klaviru. To je multidisciplinirani instrument na kojem je izuzetno teško uspjeti. Naravno, ne podcjenjujem i ostale instrumente, ali klavir je danas u ovim vremenima nešto manje zastupljen, jer za njega trebaju velika odricanja. Vi morate krenuti svirati od malih nogu i strašno puno raditi. Čak i ako imate vrhunski talent, a ne radite svakodnevno na njemu, nema uspjeha. To je, priznajem, krvav rad. A njih tri su divna radišna stvorenja, to su shvatile i odrađuju to manirom profesionalaca – govori nam Milano.

Ana Marija Ćosić je svoju učenicu Mariju također vodila od njezinih prvih glazbenih koraka. I ona veli kako su sve tri top-klasa, te kako vjeruje da je pred Marijom iznimna glazbena budućnost.

– Klavir sam počela svirati u drugom razredu osnovne škole, dakle, s osam godina. Klavir sviram svaki dan po nekoliko sati, a onda učim i druge predmete. Nije mi teško, jer glazba je dio mene i ne znam kako bih uopće mogla živjeti bez klavira, pa se nadam da će mi to biti i životni poziv. Pozvana sam svirati i u našu HPO Gradsku glazbu, a to vam je u Imotskom vrh, jer su naši glazbari bez konkurencije u Hrvatskoj. Molim vas, napišite da je moja profesorica Ivana Žužul jako stručna i, ono najvažnije, osjećajna osoba. Prije nastupa ona me zagrli i kaže: "Ma što god bude, ti si moje sunce". Zagrlimo se i to vam kod mene daje poseban osjećaj. Ustvari, kad nastupam imam osjećaj da i ona paralelno svira sa mnom – otkriva nam Nevena Benzon.

Budućnost u notama

---

image

Dobar spoj - Marija s mentoricom Anom Marijom Ćosić

Braco Ćosić
---

– Kada me pitate o nagradama, evo odmah u drugom razredu u klavirskom duetu osvojila sam drugu nagradu na državnom natjecanju. Nakon toga tu je solo nastup i druga nagrada, pa treća državna, bila sam prva na međunarodnom online natjecanju, pa opet prva na regionalnom, zatim na državnom. Posebno pamtim posljednju u Sarajevu na međunarodnom natjecanju u mojoj kategoriji. A onda su tu i nagrade u solfeggiju... Možda zvučim neskromno, ali što ću kada ima pregršt nagrada. To je sada i meni, a vidim i Neveni i Mariji došlo kao svakodnevica, nešto uobičajeno.

Mi smo vam baš klapa kojoj je život klavir. Nema stajanja, idem dalje i u Srednju glazbenu školu u Imotskom, a i dalje će, nadam se, moj životni put biti trasiran glazbom i klavirom – govori nam Gorana, koja je baš kao i njezine dvije prijateljice prezadovoljna mentoricom uz čiju pomoć ostvaruje svoje snove.

– Ja se s klavirom družim od trećeg razreda osnovne škole. Završila sam Osnovnu glazbenu školu i sada upisala i Srednju, paralelno s tim pohađam i prvi razred naše Gimnazije. Imam dosta nagrada, no posebno pamtim onu prvu, bilo je to u četvrtom razredu kada sam bila prva na regionalnom i druga na državnom natjecanju. Što se tiče solfeggija, u drugom razredu osvojila sam prvu nagradu na međunarodnom natjecanju u Križevcima, pa onda u četvrtom razredu drugu na državnom natjecanju, prvu u regionalnom i evo ove godine prva sam na regionalnom i druga na državnom natjecanju.

---

image

Uz klavir su najsretnije

Braco Ćosić
---

One "manje" nagrade i ne pamtim. Istina, promijenila sam nekoliko profesorica do sada kada je klavir u pitanju, no prof. Ana Marija Ćosić nekako je najbliža u komunikaciji, bodrenju... Cilj mi je upisati Muzičku akademiju, htjela bih u budućnosti podučavati neke nove talente – naglašava nam petnaestogodišnja Marija.

Zovu je i akademijom

Imotsku Glazbenu škole, evo uvjerili ste se i zbog čega, nekada zovu i glazbenom akademijom, a ravnatelj, prof. Darko Rimac, dakako, uživa što škola ima takav status.

– Kao ravnatelj svakako sam iznimno ponosan na sve ove uspjehe, jer su zapravo u jednu ruku i ogledalo naše škole, ali i budućnost, jer njihov primjer sigurno će koristiti nadolazećim generacijama – ističe prof. Darko Rimac.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Braco Ćosić Braco Ćosić Braco Ćosić Braco Ćosić Braco Ćosić
Braco Ćosić

Pred Nevenom, Goranom i Marijom je sjajna glazbena budućnost

Braco Ćosić

Nevena: Prije nastupa mentorica me zagrli i kaže: ‘Ma što god bude, ti si moje sunce‘

Braco Ćosić

Gorana i mentorica Alenka ‘kliknule‘ su od prvog dana

Braco Ćosić

Uz klavir su najsretnije

Braco Ćosić

Dobar spoj - Marija s mentoricom Anom Marijom Ćosić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/ove-tri-imocanke-sviraju-klavir-cudo-jedno-od-prvog-sata-mentorice-su-znale-da-je-to-to-a-kako-su-to-prepoznale-1342321 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=aa9e203a5c338ad5ebf424b2c5583c64d2b233bb [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ove+tri+Imo%C4%87anke+sviraju+klavir+%C4%8Dudo+jedno%21+Od+prvog+sata+mentorice+su+znale+da+je+to-to%2C+a+kako+su+to+prepoznale...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fove-tri-imocanke-sviraju-klavir-cudo-jedno-od-prvog-sata-mentorice-su-znale-da-je-to-to-a-kako-su-to-prepoznale-1342321 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fove-tri-imocanke-sviraju-klavir-cudo-jedno-od-prvog-sata-mentorice-su-znale-da-je-to-to-a-kako-su-to-prepoznale-1342321 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => iznimne djevojčice [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Životiznimne djevojčice

Ove tri Imoćanke sviraju klavir čudo jedno! Od prvog sata mentorice su znale da je to-to, a kako su to prepoznale...

Piše Braco Ćosić
26. studenog 2023. - 18:42

Imotska glazbena škola "Dr. fra Ivan Glibotić" profilirala se u jednu od najboljih i najkvalitetnijih glazbenih škola u Hrvatskoj. Sekcije njezinih puhača među najboljima su, što potvrđuje i Hrvatski puhački orkestar Gradska glazba Imotski, šesterostruki prvaci Hrvatske, u kojem svira većina učenika te škole.

Solo pjevači već nastupaju po renomiranim domaćim, ali i europskim pozornicama. Konačno, pijanisti te škole bilježe izvrsne rezultate, kako na domaćim, tako i inozemnim natjecanjima. O nagradama koje su do sada osvajali njihovi učenici svjedoče diplome i priznanja koji krase aulu škole, veliku koncertnu dvoranu, kuće i stanove učenika. Ima toga koliko god hoćete.

Teško je iz tog mnoštva glazbenih talenata imotske škole razabrati najbolje među najboljima, među...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 06:15