StoryEditorOCM
Životdomaća ekipa

Otkrili smo kako je Kaštelanin, u majici Iron Maiden, završio na Ultri. I zašto mladi Hercegovci imaju križ na zastavi

9. srpnja 2023. - 23:51

Među desecima tisuća partijanera na splitskom Parku Mladeži u finalnoj noći Ultre zabavljalo se i mnoštvo Hrvata. Mahom mladih, zato one starije, poput Kristine i Alena, nije bilo teško uočiti. Bračni par iz Kaštel Gomilice prvi put se našao među Ultra partijanerima iz svih dijelova svijeta.

Dugokosi Alen s kosom zavezanom u konjski rep, u majici Iron Maiden, nije možda netko koga bi očekivali na smotri elektronske glazbe. Ali, što se mora nije teško. Pa što ga je dovelo na Ultru?

- Natjerala me žena - kroz smijeh je ispalio Alen.

- Ma šta pričaš, nije te uopće trebalo nagovarati - raspoloženo se ubacila Kristina objašnjavajući kako je sa suprugom završila u Parku mladeži, u večeri kulminacije trodnevnog splitskog partijanja.

- Bavimo se turizmom i bilo je normalno da jednom i mi dođemo ovdje, da vidimo što naši gosti posjećuju i zašto baš biraju Split. Bavimo se turizmom, trenutno imamo goste s Tenerifa, koji su došli ovdje samo zbog Ultre. A u drugom apartmanu su nam Englezi. I onda smo rekli večeras: "Ajmo". Konačno da se i mi uvjerimo zbog čega svi hrle ovamo. Volimo sve vidjeti, probati... Zašto ne?! Ali nećemo doći na Rozgu - kroz smijeh će Kristina.

image
Jakov Prkić/Cropix

Malo dalje, zaogrnut hrvatskim zastavama zagrijavao se četverac iz Hercegovine. Pada noć, ali još su sunčane naočale u điru. Plešu i udaraju selfije. Jerko, Marko, Iva i Mia. Svi dvadesetogodišnjaci. Mostarski studenti. Očekuju izvrstan provod. Sve im je dobro. I Split. I cijene...

- Dobro, ovdje na stadionu je malo skupo. Ali van njega su cijene OK – kaže Jerko, a onda i otkriva kako, kao studenti, sebi mogu priuštiti ovakav tip provoda.

- Konobarimo u sezoni. Sad ćemo ovdje potrošiti zarađeno... I kad sve ovo prođe, opet u sezonu - široko se smije Jerko, zaogrnut hrvatskom zastavom na kojoj je icrtao dodatni element - križ.

- Ne, nema veze s crkvom. To je križ za DJ-a Martina Garrixa – objašnjava Jerko.

image
Jakov Prkić/Cropix

Direktno iz Zagorja na Ultru su se došli zabaviti i Nikola (24) i Laura (21). Mladi par iz Bedekovčine spreman je za jednu od nezaboravnih noći u životu. Laura je već partijala na Ultri, Nikoli je prvi put. Malo je reći da su oduševljeni. Čak im nije ni skupo!

- Nije Split skup... Mislim, Ultra je skupa, generalno kao festival, ali Split nije. Sad smo bili u Nizozemskoj, malo turistički i ovo što se kod nas priča o previsokim cijenama na Jadranu čini nam se malo prenapuhano. Baš smo jučer pričali o tome... - kaže Nikola i objašnjava zašto misli da se oko cijena na moru diže prevelika halabuka.

- Dobili smo kuglu sladoleda u Splitu za dva eura. I to poštenu, količinski je bila kao da smo dobili tri. U Amsterdamu nismo jeli sladoled, ali smo pili kavu. I nije je bilo ispod četiri i pol eura. Neovisno gdje, jesmo li sjedili na štekatu, stajali ili je uzeli sa sobom. A danas smo, evo u Splitu, u jednoj konobi popili dvije kave za četiri eura. U finom i lijepom ambijentu. Stvarno se pretjeruje, kaj se toga tiče... Cijene u kafićima su u Nizozemskoj kudikamo veće nego ovdje – potvrđuje Nikola i još jednom prisnažuje: "Super smo se zabavili sva tri dana. Baš nam je dobar ovaj vaš Split".

image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:10