StoryEditorOCM
ŽivotBIT ĆE ON ONAJ STARI

Lessie se vratio kući! Potresna priča kako je obitelj našla psa nakon 18 mjeseci! Izgladnjeo i mršav izvukao se iz okova

Piše Mozaik SD
18. ožujka 2024. - 09:18

Nakon godinu i pol dana pas Čarli vratio se u svoj dom, a sreći njegovih vlasnika nema kraja!

Mjesecima su tražili svog psa i već izgubili nadu da će ga pronaći, kada je objava na društvenim mrežama sve promijenila. Njihov mali kovrčavi crno-bijeli mješanac imao je sreće u velikoj nesreći, spasila ga je jedna žena i to objavila na društvenim mrežama, piše telegraf.rs.

Vlasnik Novica je ispričao kako su Čarlija obožavali supruga, djeca i on. Uzeli su ga kao štenca od poznanika sa sela, te uživali u suživotu sa svojim ljubimcem više od dvije godine.

"Nikad ga nismo vezivali, uvijek je bio slobodan u dvorištu. I prije se događalo da zaboravimo zatvoriti kapiju, ali nikad nije bježao. Sve do jeseni pretprošle godine! Kapija je bila otvorena i on izletio. Trčali smo za njim, ali mu se izgubio svaki trag, kao da je propao u zemlju! Pretražili smo cijelo naselje, sve pitali, nigdje ga nije bilo, nitko ga nije vidio...“ - prisjećao se Novica.

Supruga, djeca, on i susjedi mjesecima su ga pokušavali pronaći, objavljivali su fotografije na društvenim mrežama, raspitivali se, ali sve je bilo uzalud.

"I onda je, prije tjedan dana, moja kći vidjela objavu na Facebooku! Žena koja je pronašla Čarlija objavila je fotografiju i ispričala što se dogodilo i kako ga je pronašla.

Čim smo vidjeli fotografiju, bili smo 99,9 posto sigurni da je to naš pas! Otišli smo po njega, malo je bio zbunjen, ali nas je prepoznao, odmah se vidjelo da je sretan što je opet s nama”, ispričao je uzbuđeno Novica.

Žena koja ga je pronašla i čuvala ispričala kroz kakvu je kalvariju prošao.

"Gledala ga je svaki dan, dva mjeseca, iz autobusa. Bio je u dijelu gdje nema kuća, gdje su skladišta i sjedišta poduzeća. Bio je vezan za neki stroj. Kad  bi prolazila, on bi uvijek stajao mirno, na kiši i na sucu. Nadala se da ljudi koji su ga tu vezali brinu o njemu. No jednog dana je istrčao s terena na cestu, autobus ga je umalo pregazio, ali je žena vikala i zaustavila autobus", prepričava vlasnik.

"Čarli je tada bio u lošem stanju, imao je samo četiri kilograma i bio je pun krpelja i buha.

Žena ga je četiri kilometra, po kiši, u rukama nosila do svoje kuće. Nahranila ga je, ošišala, očistila od buha i krpelja, okupala. Kad se poslije nekoliko dana vratila s njim do mjesta gdje je bio vezan, shvatila je da ga nitko nije pustio, već da se uspio osloboditi preko glave debelog lanca kojim je bio vezan. Uspio je, jer je previše smršavio. Na tom mjestu nije bilo ni jednog traga da ga je netko hranio ili davao mu vodu", ispričao je potreseno Novica za telegram.rs.

Dodao je da se sretan što se sve dobro završilo i što je Čarli ponovno s njima, okružen ljubavlju i pažnjom.

"Još se na njemu vidi da je preživio teške mjesece, ali mi ćemo dati sve od sebe da se vrati na ono staro" - zaključio je emotivno vlasnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:01