StoryEditorOCM
ŽivotPOTEKLI IZ SIROMAŠTVA

‘Iz škole sam ušla u brak, samo krevet znala napraviti. A došlo i dijete...‘: Ružica i Aco prošli su sve u 60 godina, ovo je njihova priča. ‘Ne smije se dopustiti uplitanje...‘

Piše Kristina Filičić
16. ožujka 2021. - 22:49
Potjecali su iz siromašnih obitelji sa po osmero djece. Učiteljica i vojnik. Mladi u braku. Aleksandrov posao često ih je selio. Pet puta.Privatni album

Kao jedno. I tako već 60 godina.

Simpatičan par Ružica i Aleksandar Mirčevski svoj su dijamantni pir proslavili u Domu za starije Dubrovnik. Razgovarati s njima pravo je osvježenje. Ona sa svojih 80, on 87, puni znanja, životnih mudrosti i savjeta, i to provjerenih, najbolji su primjer uspješnosti u zajedništvu.

– Suprotni smo po prirodi, on je dobar, fin, s ljudske strane nema mane, a ja opet sve volim u šali. Ali vrijedna sam, čega god se uhvatim, napravim uvijek u smijehu.

Radost življenja, to vam je temelj života. Kad prelistate Bibliju, na svakoj stranici navodi se radost. Kaže: ljudi, zaboravite loše događaje u životu, to je ko perje odneseno, ovaj trenutak budite radosni, sjećajte se lijepog – otkriva Ružica recept kvalitetnog življenja.

Oboje iz siromašnih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 07:34