StoryEditorOCM
Životu vodicaMA ODRŽAN 1. Festival hrvatske tjestenine

Hrvati jedu 40 tisuća tona tjestenine godišnje

Piše PSD.
18. studenog 2010. - 10:04

Tjestenina, pašta, njoki... dio su naše svakodnevice. Bilo na hrvatskom ili svjetskom stolu, ili u bogatoj restoranskoj ponudi. Ona je ljubimac gurmana, i bogatih i siromašnih, ona je srce kulinarstva. Istaknuto je to na 1. festivalu hrvatske tjestenine održanom u srijedu u vodičkom hotelu “Punta”.

Na festivalu su pravo sudjelovanja imali samo domaći proizvođači, budući da mu je cilj bio početak brendiranja hrvatske tjestenine.

U Vodicama su tjesteninu domaćih proizvođača pripremali šefovi kuhinja hotela i restorana iz cijele Dalmacije. Posjetitelji su mogli kušati oko 120 jela od šurlica, njoka, rezanaca, fuža, taškrla, pljukanaca...

Hrvati jedu 40 tisuća tona...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 21:41