StoryEditorOCM
Životsve za unučad

Hrabra baka pretukla lopova koji je htio ukrasti džip njene kćeri: ‘Prvi put u životu sam upotrijebila šake‘

Piše mozaik sd
3. srpnja 2024. - 15:48

Nesvakidašnja, reklo bi se filmska scena odigrala se na parkiralištu ispred jedne pošte u Melbourneu u Australiji kada su dva muškarca pokušala ukrasti automobil. Sve je počelo kad je mlada majka Tamara Afaneh parkirala luksuzni džip Range Rover 4WD u namjeri da skokne do pošte kako bi predala zahtjev za pasoš. Na zadnjem sjedalu ostala je njena majka Soumaya Zakari pripaziti na unuče. 

U jednom trenutku prednja vrata su se otvorila i u automobil je uskočio lopov s namjerom da ga ukrade, dok ga je kompanjon čekao u drugom automobilu, također ukradenom. Međutim, lopov nije očekivao šezdeset trogodišnju baku koja je sjedila s bebom na zadnjem sjedalu. Kako je otkrila baka za Kanal 9 News, ona se suprotstavila kradljivcu i bez razmišljanja ga udarila šakom u lice, piše Daily Mail.

- Naravno da sam se uplašila kad sam ga vidjela da je ušao u automobil. Ali, ni trenutak nisam razmišljala jer sam znala da moram zaštititi bebu. Snažno sam zamahnula i udarila ga šakom u lice. Bio je šokiran dok sam ja bijesno vikala na njega iz svega glasa pokušavajući ga dodatno uplašiti. U sekundi je otvorio vrata i pobjegao glavom bez obzira, ispričala je hrabra baka. 

Sigurnosne kamere na parkiralištu su zabilježile kako lopov u panici bježi iz automobila. On je uskočio u vozilo svoga kompanjona iz kojega je treštala rap glazba i velikom brzinom su odjurili u nepoznatom pravcu. 

- Jesam se uplašila, ali nisam kukavica. Prvi put u životu sam upotrijebila šake. Bio je to čisti instinkt da zaštitim unuče - rekla je uz osmijeh baka.

Njen sin Abdul je, također uz osmijeh, priznao da ništa manje nije ni očekivao od svoje majke koja je oduvijek bila hrabra žena, posebno kada je trebalo zaštititi svoju djecu. 

Netko od prolaznika je pozvao policiju, a Tamara je bila šokirana kad je saznala šta se dogodilo. Baka je detaljno opisala lopova, a ispostavilo se da je on dobro poznat policiji kao kradljivac automobila. Do sada su uglavnom krali prazne automobile, ali eto sad se našao netko tko im se suprotstavio i onemogućio njihov plan da se lako domognu skupog automobila.

Ovo nije prvi put da se bake i djedovi suprotstavljaju lopovima, čak i onima koji su naoružani, posebno ako su s njima unuci.

- Taj instinkt huligani ne mogu razumjeti,  rekla je Soumaya.

image

Australska policija utvrdila je da je kradljivac njihov stari znanac, njegov kompanjon također (ilustracija)

David Hancock/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 15:49