StoryEditorOCM
ŽivotLUČI BABIĆ OTKRIVA

Evo recepta za najbolje fritule: dobro ih natuć i obilato zalit rakijom...

Piše PSD.
27. prosinca 2012. - 12:19
Tajna najboljih fritula na svijetu je u tome da ih dobro pretučete i obilato zalijete rakijom - tako bi se mogao rezimirati recept Luči Babić, ovogodišnje pobjednice Prvenstva svita u fritulan, koje je osmu godinu zaredom organizirala Slobodna Dalmacija.

- Na litru vode ide 70 do 80 dag brašna. Potom treba dodati pola čaše do skoro cijele čaše rakije, jer ona pomaže da fritule ne popiju ulje i da “ispušu” svoju sredinu. U to dodam malo suvica, kore od naranče, limuna i cimeta. Zatim smjesu tučem i tučem... Pa malo stanem i opet tučem tako da se stvaraju mjehuri u brašnu... Na kraju ih frigam u maloj tećici u koju stane četiri, pet fritula i vrtim ih.

Kad su skoro gotove, naglo podignem temperaturu da fritula svoju unutrašnjost prsne vanka i tako Bračani od jedne...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 10:27