StoryEditorOCM
ŽivotŽivotna ćakula

‘Čistila sam kuće bogatih, na kolinima fregala, više me ne služe! Mladi, budite pametni!‘, ‘Ubija me rad u Njemačkoj!‘: iskustva gospođa iz okolice Splita velika su lekcija

20. rujna 2022. - 09:16
Marija Ćurković: Često nisam mogla po danu spavat, to nije normalno, pa sam pila tablete za spavanje. I tako na jedne oguglam, doktor mi prepiše jače, pa još jače...Joško Šupić/Cropix

Malo tko na ovoj zemaljskoj baloti ima privilegiju “doživjeti stotu”, pa čak i ako je plave krvi; no, da zlatna dob može biti zabavna, a svaki dan ispunjen, Trogir je pokazao krasnim primjerom brige unutar programa inkluzije za starije osobe pri udruzi TOMS.

Udruga je nazvana po kratici Trogir-Okrug-Marina-Seget, no programom dnevnog boravka za umirovljenike ipak nisu obuhvaćene - zasad - općine Marina i Seget, pa ni Okrug.

Ivica Bašić - Baćo, predsjednik ove udruge koja se uistinu agilno skrbi za raznorazne ranjive skupine, pa tako i one starije među nama, veli da su u programu financiranom iz Europskog socijalnog fonda obuhvaćeni gradovi Kaštela i Trogir, ali - zanimljivo - i stanovnici Slatine, mjesta na Čiovu koje administrativno pripada - Splitu.

- Nastojat ćemo čim pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:46