StoryEditorOCM
ŽivotUSKORO

Andrea Erjavec spremna je za Miss Universe: ‘Miss Universe već dugo nije samo izbor najljepše djevojke‘, evo što je novo

Piše J.D.
25. listopada 2023. - 11:55

Andrea Erjavec, 23-godišnja studentica pete godine razredne nastave na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, odsjek Petrinja, u zadnjim je pripremama i pakiranju kufera za najuzbudljivije putovanje u životu – ono na svjetski izbor Miss Universe koji će se 18. studenoga ove godine održati u El Salvadoru.

– Jako sam uzbuđena i jedva čekam započeti avanturu života! Nikada do sada nisam putovala izvan Europe i ovo će za mene biti zaista jedinstveno iskustvo, što zbog prekrasne zemlje u koju putujem, ali i novih poznanstava s djevojkama iz gotovo 90 zemalja – rekla nam je Andrea.

image

Andrea Erjavec

Emanuel Mancy

Titulu Miss Universe Hrvatske 2023. ponijela je krajem svibnja u Smaragdnoj dvorani hotela "Esplanade" u Zagrebu i proteklih pet mjeseci provela je u pripremama za finalni izbor.

Za obrazovanje mladih

– Miss Universe već dugo nije samo izbor najljepše djevojke. Miss Universe Organization nama kao Direkciji te našoj predstavnici tijekom godine daje bezbroj zadataka i projekata koje moramo napraviti, što nam zadaje puno više posla, ali je i prilika da svaka djevojka predstavi svoju zemlju te projekte na kojima radi, ono što je važno njoj kao osobi – rekla je Marija Kraljević, direktorica Miss Universe Hrvatske.

image

Andrea Erjavec

Emanuel Mancy

Miss Universe Organization je ove godine pokrenuo poseban projekt, "Voice for Change" natjecanje u kojem sudjeluju sve ovogodišnje natjecateljice.

– Svaka od nas trebala je odabrati društveni problem do kojeg nam je stalo i za koji želimo biti svojevrsne ambasadorice kako bismo u konačnici pomogle u rješavanju i potakle druge na pomaganje. Moj projekt usko je vezan uz moju profesiju: obrazovanje mladih i briga o njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju.

– Ovogodišnji nacionalni kostim potpuno je drugačiji od svih do sada. Inspiracija su nam bile prirodne ljepote Like u kojoj imamo dva nacionalna parka: Plitvička jezera i Velebit, rijeku Gacku, tu kontinentalnu, zelenu Liku koja nas osvaja bogatstvom svih nijansi zelene boje, a s druge strane imamo surove litice Velebita i stijene koje uranjaju u kristalno čisto more i kao da opet izranjanju na otoku Pagu. Potpuna suprotnost tim golim stijenama su nježni žuti cvjetovi Velebitske degenije, zaštićene i endemske biljke, koji čine centralni dio kostima. Kako bismo kostimu ipak dali i mali dašak tradicije, Andrea će na glavi imati originalnu ličku kapu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 00:55