Američki znanstvenik Robert Love je objavio popis od pet namirnica koje pospješuju razvitak dijabetesa, opasne bolesti koja se dobro tretira lijekovima, međutim trajno upropaštava kvalitetu života. Također, osobe s tom bolesti podložne su cijelom nizu drugih opasnih bolesti, poput primjerice Alzheimerove bolesti, progresivne bolesti mozga koja je karakterizirana gubitkom pamćenja, sposobnosti rasuđivanja i promjenama osobnosti.
Evo što bi trebalo izbjegavati:
1. Keksi i drugi slatkiši s rafiniranim šećerom. Nakon konzumiranja odmah uzrokuju porast šećera u krvi, porast inzulina...
2. Sva vrsta peciva. Puna su bijelog brašna, loših masti i šećera. Nakon konzumacije dolazi do eksplozije šećera u krvi.
3. Ovo će mnogima biti iznenađenje - pire krumpir. Zašto? Takav krumpir dolazi do velikog porasta šećera u krvi. Umjesto običnog krumpira jedite slatki krumpir - batat.
4. Prženi krumpirići i sva ostala pržena hrana. Prži se u lošim mastima, tj. rafiniranom biljnom ulju. Sve to uzrokuje porast inulina, ali i upale u tijelu.
5. Soda pića. To je nešto najgore što možete učiniti vlastitom tijelu. Puna je šećera, dramatično raste šećer nakon unosa. A poslije se sva ta silna količina šećera sprema kao masno tkivo. I ne, nije rješenje dijetna kola, to je još gore zbog umjetnih zaslađivača.