StoryEditorOCM
ZdravljeSPECIJAL PORTALA 'SLOBODNE'

Ovo bi svi trebali zalijepiti na frižider! Kako čitati etikete s E-brojevima? Donosimo detaljan vodič kroz najopasnije aditive u hrani, mnogi od njih su kancerogeni

Piše S. J. T.
7. ožujka 2019. - 21:13

Ovisno o utjecaju na ljudsko zdravlje, hrvatski stručnjaci su izdvojili bezopasne aditive, ali i one na koje bi trebalo obratiti pozornost.

Popis su izradili naši stručnjaci (inženjeri medicinske biokemije, liječnici, kemičari...), okupljeni u Savjetovalištu za E-brojeve

Ove dolje aditive bi trebalo svakako izbjegavati jer su pokusi na životinjama pokazali da neki od njih imaju kancerogena svojstva, drugi kod ljudi mogu izazvati alergije, neurodermatritise, neki škode djeci, treći mogu potaknuti astmu...

U prvom dijelu teksta navest ćemo sve aditive koje po preporukama hrvatskih stručnjaka treba izbjegavati, a u drugom dijelu ćemo poimenice o svakome od njih napisati kako djeluje i što može uzrokovati. 

Ovo su E-brojevi koje bi trebalo uzbjegavati. Na deklaraciji namirnice...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2024 05:30