![<p>Stipe Šušnjara<br>
</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/06/o_27299714_1024.jpg)
Važnost mlijeka za zdravlje bila je poznata i prije izuma hladnjaka. I tada su ljudi znali kako postupati s mlijekom da što duže ostane svježe i pogodno za konzumaciju.
Međutim ni hladnjak nije riješio sve dileme i probleme u vezi sa čuvanjem mlijeka, koje je vrlo osjetljiva i kvarljiva namirnica. Otvorena pakiranja mlijeka treba držati u hladnjaku i tamo će stajati oko dva do tri dana. Bez obzira na to koju vrstu mlijeka odabrali, ne smijete ga stavljati u vrata hladnjaka jer je to najtoplije mjesto u njemu. S druge strane, srednji odjeljak u hladnjaku je idealan. Tamo bi temperatura trebala biti oko šest do osam stupnjeva. Tada će svježe mlijeko sigurno trajati do roka trajanja. Najbolje je čuvati mlijeko u originalnom pakiranju koje se može ponovno zatvoriti, to također pomaže da ...