StoryEditorOCM
Slanopuno vitamina

Ne bacajte lišće cvjetače, zdravo je i vrlo ukusno. Uz samo dva dodatka za čas ćete ga pretvoriti u jako fino jelo

Piše Spiza SD
26. travnja 2023. - 07:05

Stalno slušamo kako je šteta bacati hranu, a i dalje to uporno radimo, čak i kada toga nismo svjesni. Jedan od primjera je lišće rotkvice, koje redovito završi u smeću, umjesto da ga dodamo salatama ili iskoristimo u pestu (evo vam recept). Drugi, jednako dobar primjer je lišče cvjetače, koje uopće ne doživljavamo kao jestivi dio tog povrća.

A jestivo je, još itekako. Okusom podsjeća na mladi kupus, a u nutritivnom je smislu jako vrijedno kao dobar izvor dijetalnih vlakana, željeza, esencijalnih masnih kiselina, kalija, kalcija, beta-karotena, folne kiseline i antioksidansa.

Lišće se priprema sasvim jednostavno i na puno načina: može se skuhati zajedno s bijelim dijelom kaula ili odvojeno, može se ubaciti u povrtne juhe, a dok je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 10:12