StoryEditorOCM
Slanovrijedi isprobati

Gurmanske punjene paprike: ovaj recept nudi odmak od klasičnog, a tako dobro kombinira sastojke da će ga svi obožavati

Piše T. S. M.
27. svibnja 2024. - 14:21

Punjene paprike jelo su koje će svakome izmamiti osmijeh na lice, no kako vam one klasične ne bi dosadile dobro je u rezervi imati još koji recept. Jedan od najboljih koje znamo je recept za paprike punjene sirom - zapravo, s nekoliko vrsta sira - a cijelu stvar još zanimljivijom čine fini dodaci poput kapara, rajčica i slanih inćuna.

Ovakve punjene paprike mogu vam poslužiti kao predjelo, lagani ručak ili ukusna večera, a kako bi obrok bio potpun, preporučljivo ih je poslužiti uz lagano začinjenu sezonsku salatu.

image

Isprobajte ovaj recept za punjene paprike, jednostavan je, a odličan

Shutterstock

Ovo se jelo može pripremiti i za vegetarijance, samo treba osigurati kvalitetnu zamjenu za sir, a to danas više nije težak zadatak.

Punjene paprike sa sirom

Sastojci:

4 manje žute ili crvene paprike
2 fileta slanih inćuna
1 zrela rajčica
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice maslinovog ulja 
2 žlice sjeckanog peršina
1 žlica kapara
100 g mozzarelle
50 g ribanog parmezana
50 g feta sira
svježi bosiljak 
sol, papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Paprikama odrežite vrh i odstranite im sjemenke. 

Pomiješajte krušne mrvice i parmezan.

Narežite mozzarellu i fetu, filete inćuna i kapare sitno nasjeckajte, a rajčicu narežite na kockice. Dodajte im nasjeckane začine, malo soli i veći dio maslinovog ulja pa sve izmiješajte.

Smjesom punite paprike, pa preko toga stavite krušne mrvice s parmezanom te pokapajte ostatkom ulja.

Pecite oko pola sata, dok ne uhvati lijepu boju i poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 06:04