Piletina je mnogima često na jelovniku, no unatoč tome puno je onih koji se muče s njenom pripremom. Što god napravili, ispadne im suha i žilava, osobito kad je riječ o bijelom mesu koje ima tendenciju presušiti se i postati gumasto.
Kako biste tome doskočili, primijenite mali trik. Sve što će vam biti potrebno su maslinovo ulje i jedan - kivi. Vjerovali ili ne, kivi je ključni sastojak za najsočniju piletinu koju ste ikad kušali.
Postupak je vrlo jednostavan: nakon što narežete meso, dodat ćete mu smjesu ulja i oguljenog te potom dobro zgnječenog kivija. Ostavite meso da se marinira oko sat vremena, a zatim ga isplahnite, začinite po svom ukusu i pripremite kao inače.
Pripazite ipak na vrijeme pečenja, jer bit će kraće no obično, zato što su enzimi iz voća već obavili dio posla.
Ako vam kivi nije pri ruci, sličan ćete efekt postići uz pomoć ananasa, koji sadrži enzime sa sličnim djelovanjem.