StoryEditorOCM
Savjetilakše ne može

Najjednostavniji trik za sočnu piletinu: pali za sve načine pripreme, a djeluje i na komadu koji svima radi probleme

Piše Spiza SD
9. studenog 2023. - 07:10

Ppriprema piletine može predstavljati izazov - lako ju je presušiti. Osobito prsa, za mnoge najproblematičniji komad kokoši. Srećom, postoje trikovi koji pomažu da piletina ostane sočna pa ih je dobro imati "u rukavu". Najjednostavnija caka koja jamči najbolji uspjeh pa čak i kad je riječ o pripremi nezgodnog bijelog mesa oduševit će sve one koji ne vole puno komplicirati.

image
Shutterstock

Riječ je o nečemu što kuhari vole zvati "suha salamura", a zapravo je riječ o sasvim običnom - soljenju. Poanta ovog postupka je u tome što dobro posoljena piletina treba odstajati neko vrijeme (barem pola sata) kako bi sol učinila svoje, odnosno izvukla višak vlage i začinila meso.

Za razliku od marinade, koja se uobičajeno koristi u istu svrhu, ovaj postupak zahtijeva puno manje posla i sastojaka, a ne nosi opasnost da će se meso previše natopiti što može otežati pripremu ili da će neki od sastojaka imati kontraefekt.

image
Shutterstock

Želite li iskušati ovaj trik, ovo vam je postupak. Posušite piletinu kuhinjskim ubrusom, stavite je na tanjur i posolite s obje strane s otprilike ½ žličice soli po strani. Pospremite je u hladnjak na 30 minuta do 1 sat, a zatim je pripremite kao i inače.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 02:09