U restoranu hotela Santa Lucia upaljena je prva adventska svijeća u sklopu manifestacije Gastroadvent. Prvu svijeću 15. po redu Gastroadventa zapalili su novinari splitskih portala.
Program manifestacije započeo je predstavljanjem domaćina, restorana Santa Lucija i prezentacijom jela s višnjom maraskom, a nastavio se prezentacijom vina pelješke vinarije Mrgudić, predstavljanjem Gastroadventskog vijenca studija La Perla Flowers i paljenje prve adventske svijeće.
Među predstavljenim jelima bili su crveni bakalar i dehidrirane višnje, pečena pačja prsa s umakom od višnje i naranče, riblje okruglice s krem sirom i višnjama, pečeni hladni roastbeef s pikantnom višnjom, file romba s reduciranim sokom višnje i limuna, salata od koromača s javorovim sirupom i pečenim višnjama, pannacotta od višanja, štrudel od višanja, cheesecake od višanja, šoltanka od višnje, brownie od višnje s ganacheom, choux punjen kremom od vanilije i višnje te slatki bezglutenski zalogaj.