StoryEditorOCM
ShowbizTKO BI REKAO

Znate li da su zbog koncerata Taylor Swift i geolozi imali posla? Čudno zvuči, ali istinito je - pročitajte zašto

Piše HINA
14. lipnja 2024. - 10:57

Obožavatelji Taylor Swift doslovno su potresli zemlju na početku njezine britanske turneje, izazvavši seizmičke aktivnosti zabilježene šest kilometara od mjesta koncerta, priopćio je u četvrtak Britanski geološki institut.

Američka pop zvijezda započela je svoju turneju Eras u Ujedinjenom Kraljevstvu s tri koncerta u škotskoj prijestolnici Edinburghu kojima je od petka do nedjelje prisustvovalo preko 200.000 obožavatelja.

image

Taylor Swift

Andre Dias Nobre/Afp

Svaki je koncert oborio rekord za najposjećeniji stadionski koncert u škotskoj povijesti, a BGS (Britanski geološki institut) zabilježio potrese u vrijeme koncerata. BGS je također otkrio da je „najznačajnija seizmička aktivnost svake noći“ nastala za vrijeme omiljenih pjesama fanova „Ready For It?“, „Cruel Summer“ i „Champagne Problems“. Publika je za vrijeme pjesme „Ready for it?“ prenijela otprilike 80 kilovata energije što odgovara otprilike 6000 automobilskih akumulatora.

image

Taylor Swift

Andre Dias Nobre/Afp

Ovo nije prvi put da je Taylor Swift navela svoje obožavatelje da „uzdrmaju zemlju“ jer su njezini koncerti u Seattleu u Sjedinjenim Državama prošlog srpnja generirali seizmičku aktivnost jednaku potresu magnitude 2,3 po Richteru.  

Nakon Edinburgha, sviftmanija kreće u Liverpool u sjeverozapadnoj Engleskoj, nakon čega slijede nastupi u Cardiffu u Walesu i na londonskom stadionu Wembleyju.

image

Taylor Swift

Andre Dias Nobre/Afp
image

Taylor Swift

Andre Dias Nobre/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 19:45