StoryEditorOCM
Showbiz‘PUSTI PJEVANJE!‘

Pogledajte Viktoriju na ovoj fotki, Škugor nam je sve ispričao o večeri kad je upoznala Dina Rađu! ‘Rekao sam joj...‘

Piše Ivana Prgomet
26. rujna 2024. - 12:05
Zoran Škugor je osmislio pjevačku karijeru Viktorije Đonlić, ali je i usmjerio da se ‘posveti Dinu‘, kad mu je postalo jasno što se događaCropix

Na društvenim mrežama osvanula je rijetko viđena fotografija mlade Viktorije Rađe, tada djevojački Đonlić, koja je sredinom devedesetih bila kratkotrajna, ali ipak dance zvijezda s hitom "Nema veze".

Estradni menadžer Zoran Škugor bio joj je mentor, mladoj Splićanki u Zagrebu je vodio pjevačku karijeru, koju je započela graditi nakon što je u Opatiji 1995. godine postala druga pratilja Miss Hrvatske.

Nazvali smo Škugora koji se za "Slobodnu Dalmaciju" prisjetio detalja njihove suradnje...

Naime Viktorija je 1995. pobijedila na izboru za Miss Dalmacije, nakon čega je održana večera na kojoj je bio i Škugor, koji je bio u žiriju izbora za miss. 

- Viktorija je sjedila pored mene i u jednom trenutku je zapjevala. Rekao sam joj: "Čuj, mogla bi krenuti u pjevačice, dođi u Zagreb, mogli bi probati nešto oko tvoje pjevačke karijere". Ona je pristala - priča nam Škugor. 


Nedugo potom, na jesen, uslijedio je izbor za Miss Hrvatske u Opatiji. Pobijedila je Anica Kovač, tada Martinović, a Viktorija je postala 2. pratilja. 

image

Viktorija Đonlić na modnoj reviji u Splitu 2000. godine. Godinu kasnije udala se za Dina 

Saša Burić/Cropix

- Zanimljivo je da je Hamed Bangoura, koji je brinuo o Anici Kovač, mislio da sam kupio izbor i sredio da Viktorija pobijedi! Naime dogodilo se slijedeće. Upao sam u dvoranu u kojoj je bila proba za izbor za miss, a proba se prekinula jer su mi se HTV-ovci Ksenija UrličićLjudevit Grgurić Grga, te Tihana Harapin Zalepugin, koja je isto bila tamo, htjeli javiti. Mi smo svi bili međusobno dobri.

Onda sam se išao javiti Hamedu, koji mi je rekao: "Koliko vidim, Viki je pobjednica!". Rekao sam mu: "Nema šanse da kupujem izbore, to me ne zanima. Po meni je Anica favorit‘. Anica je pobijedila i bila druga na svijetu, zasluženo. Hamed je krivo protumačio moj blizak odnos s HTV-ovcima - prisjetio se Škugor. 

Nakon izbora za Miss Hrvatske Viktorija se preselila u Zagreb kako bi gradila pjevačku karijeru. Škugor je angažirao Guida Minea i nastao je njen hit "Nema veze".


Glazbena karijera joj je dobro išla, bila je tražena, uslijedilo je još nekoliko pjesama, no onda je upoznala Dina Rađu.

- Viktorija i ja sjedili smo u restoranu nedaleko moje tadašnje firme u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu. Restoran je bio poluprazan, a u jednom kutu sjedili su Dino Rađa i Toni Kukoč. Viktorija je komentirala kako zna Kukoča iz Splita, rekla je da su zajedno išli u teretanu, a ja sam ih obojicu poznavao, upoznali smo se na jednom avionskom letu. Viktorija i ja došli smo im se javiti, a kako sam bio umoran, rekao sam da idem kući. Viktorija je ostala sjediti s njima. Onda me navečer nazvala da su je pozvali vanka i tako je to s Rađom krenulo... - priča nam Škugor. 

image

Estradni menadžer Zoran Škugor drmao je hrvatskom estradom 90-ih i jako je dobro prepoznavao potencijale

Darko Tomas/Cropix

Nedugo potom Rađa je otišao igrati u Ameriku, a Viktorija i on nastavili su komunikaciju. 

- Svaki dan su pričali telefonski. Ona je bila u Zagrebu, a on u Americi. U jednom trenutku kad sam vidio da je to čvrsta veza, rekao sam joj: ‘Voli te, voliš i ti njega, pusti pjevanje, posveti se vašoj vezi! I poslušala me. Vratila se u Split, a danas je, fala Bogu, u skladnom braku s Rađom" - zaključio je Škugor. 

Viktorija i Dino vjenčali su se 2001. na ljahti usidrenoj nedaleko Korčule. Za svoj dan iz snova Viktorija je, umjesto klasične vjenčanice, odabrala bijelu haljinu. Nakon što su izmijenili zavjete, skočili su u more.

Nakon što se Dino povukao iz košarke, posvetili su se obiteljskom životu. Kao i svaki par, suočavali su se s brojnim izazovima, ali njihova veza ostala je čvrsta. U javnosti su često govorili o važnosti međusobne komunikacije, odnosu prepunom povjerenja i međusobnog razumijevanja. Kroz godine postali su simbol skladnog braka u hrvatskom javnom životu.

"Tako smo normalni jer živimo jedan lijep život. Imam prekrasnog muža koji me toliko voli i cijeni i drži do mene i onda mu moraš uzvratiti, to mora funkcionirat", rekla je Viktorija lani za InMagazin.

Dino je u govoru na ulasku u ‘‘Hall of Fame‘‘ u Americi zahvalio Viktoriji kao svojoj boljoj polovici gdje je rekao da ga je ona učinila boljim čovjekom.

"Da, i on je mene učinio boljim čovjekom. Definitivno. Jedan iz drugog, valjda, izvlačimo najbolje. I to je dobitna kombinacija u nekoj vezi, ako nemaš to – ni ne pokušavaj", zaključila je Viktorija. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 13:32