StoryEditorOCM
Prostorijanew york

Manje je više? Ne, ako pitate Blake Lively i Ryana Reynoldsa; pogledajte kako su uredili stan, bilo je i rizičnih poteza

Piše MOZAIK SD
24. veljače 2024. - 14:35

U njihovom domu, smještenom u popularnoj četvrti Tribeca, prevladava kombinacija suvremenog i rustikalnog stila

Manje je više? Ne, ako pitate Blake Lively i Ryana Reynoldsa. Najutjecajniji njujorški par založio se za slojevitost u svojem stanu u Tribeci u New Yorku, ako je suditi prema fotografijama koje objavljuju na društvenim mrežama.

Na njima se krajičkom oka može vidjeti i interijer koji spaja suvremeni i rustikalni stil. U njemu se miješaju šarm seoske kuće s puno toplog drva, elegancija rustikalnog dizajna i čiste linije suvremenog stila.

Nedavno je Blake obožavateljima omogućila pogled na rustikalnu spavaću sobu koju je sama uredila. Na fotografiji se vide zlatni svijećnjaci s obje strane retro kreveta sa zelenim baršunom te nježan art deco luster nalik cvijetu koji visi iznad. Soba je ispunjena šarmom zahvaljujući toplim hrastovim zidovima i stropovima od drvenih greda, dok je pod naglašen starinskim tepihom. Vidi se i raskošna kupaonica sa samostojećom mramornom kadom.

Jednom je prilikom u ružičastoj haljini pozirala ispred svojeg privatnog ulaza u dizalo skriveno iza antiknih brončanih vrata. Tada su se na fotografiji vidjeli i zidovi od opeke te slika žene s paunom u azijskom stilu koja se nadopunjuje sa starinskim tepihom.

Home & Gardens je pak privukla jedna novija fotografija, objavljena u siječnju, za koju je zapravo zaslužan njihov glumački kolega Hugh Jackman, a koja nudi pogled na njihovu dnevnu sobu u kojoj dominiraju uzorci.

Iako se miješanje raznih uzoraka može smatrati kontroverznim, ako se pravilno izvede, ova riskantna dizajnerska tehnika unosi maksimalistički štih u prostor, nevezano za njegovu veličinu. Blake i Ryan odabrali su tamni kauč s cvjetnim motivima, kitnjasti tepih i tapecirane naslonjače svjetlijih boja. Unatoč brojnim kontrastnim printevima, dizajeri smatraju kako su uspjeli zadržati besprijekornu shemu boja koja djeluje kohezivno, unatoč svojim eklektičnim podtonovima. To je, piše H&G, podsjetnik da korištenje teksture u interijerima ne mora biti dosadno.

"Trebali bismo kupiti taj antikni stolac ili tepih s hrabrim printom i oživjeti ga zajedno s drugim komadima u prostoru. Više je uvijek više. Slojevite teksture i uzorci stvaraju uzbuđenje u domu. Više tepiha, više umjetnosti, više predmeta", prokomentirao je Martin Waller, osnivač globalnog dizajnerskog brenda Andrew Martin.

Dizajner Matthew Williamson također preporučuje da treba slijediti primjer Blake i Ryana dajući prednost tepihu s uzorkom koji će dati ton ostatku prostorije. Primjerice, njegove se boje mogu prenijeti na zidove, na mekai namještaj, pa čak i na strop. Sve za dramatičan dojam.

"Možete i eksperimentirati s uzorcima, kombinirajući tepih s uzorkom leoparda, upečatljivu tapetu ili sofu s cvjetnim uzorkom", predlaže Waller, piše Dom i dizajn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:30