StoryEditorOCM
PanoramaKRIMINAL

U zadnji tren spriječena velika prevara: Amerikanka pritvorena zbog pokušaja krađe imanja Elvisa Presleyja

Piše MOZAIK SD
19. kolovoza 2024. - 09:38

Agenti američkog Federalnog istražnog ureda (FBI) u petak su uhitili Lisu Jeanine Findley (53) iz Missourija optuženu za pokušaj krađe imanja Graceland pokojnog Elvisa Presleyja. Optužena je za prijevaru i krađu identiteta te joj prijeti do 20 godina zatvora, piše Daily Mail.

image

Graceland 

Mandel Ngan/Afp
image

Lisa Marie Presley

Caroline Groussain/Afp

Žena je tvrdila da je Elvisova kći Lisa Marie Presley, koja je umrla u siječnju prošle godine, posudila gotovo 3,5 milijuna eura od Naussany Investmentsa 2018. godine, obećavši Graceland kao zalog za zajam. Navodno Lisa Marie nije vratila dug prije smrti.

Međutim, Ministarstvo pravosuđa tvrdi da je optuženica krivotvorila sve dokumente i potpise Elvisove kćeri i javnog bilježnika na Floridi, a zatim ucjenjivala druge nasljednike.

image

Graceland 

Mandel Ngan/Afp

Predaja imanja Graceland u Memphisu u Tennesseeju bila je zakazana za svibanj ove godine, ali ju je sud blokirao u posljednji trenutak - nakon tužbe Elvisove unuke, glumice Riley Keough, koja je tvrdila da su dokumenti o zajmu krivotvoreni. Elvis Presley umro je u kolovozu 1977. i također je pokopan u Gracelandu s nekim od preostalih članova svoje obitelji.

image

Poruke obožavatelja na zidu Gracelanda

 

 

Brad Vest/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 23:28