StoryEditorOCM
PanoramaGDJE JE?

Sjećate li se čimpanze Michaela Jacksona? Nakon smrti pop pjevača Bubbles je preseljen na posebno mjesto

Piše MOZAIK SD
26. lipnja 2024. - 07:00
Michael Jackson je 1986. godine pozirao s obožavateljem i  čimpanzom Bubbles na svom ranču NeverlandThe Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia/The Hollywood Archive/hollywood Archive/profimedia

Sjećate li se čimpanze Bubblesa? Petnaest godina nakon smrti svog vlasnika Michaela Jacksona Bubbles uživa u svom umirovljeničkom životu baveći se s umjetnošću i igrajući s kokosom.

Bubbles sada ima 41 godinu i teži 81 kilogram, prenosi američki portal TMZ, koji se raspitivao o majmunu.

Bubbles je došao u Centar za velike majmune na Floridi 2005. godine jer Jackson više nije mogao zadržati odraslog primata. Od tada je ovdje vodio gotovo idiličan život.

Prema riječima direktora parka primata, Bubbles uživa puno slobode u "Centru za velike majmune": voli istraživati opsežan sustav tunela ili graditi gnijezdo, igrati se s kokosom. Drijemao bi svaki dan i povremeno uzimao kist za slikanje. Primatima također sviraju pjesme i spotovi Michaela Jacksona, ali Bubbles ne bi snažnije reagirao na to nego na drugu glazbu.

Kaže se da troškovi njegove skrbi iznose 30.000 američkih dolara godišnje. Prema TMZ-u, imanje bivšeg "kralja popa" plaća stanovanje i njegu Bubblesu. Osim toga, Jacksonovi obožavatelji redovito mu daju poslastice poput kokosa, manga ili pokrivača, u koje se rado sklupča tijekom drijemanja.

U Centru za velike majmune (CGA) u Wauchuli na Floridi uz Bublessa živi i majmun koji je radio s Clintom Eastwoodom, drugi su glumili u remakeu znanstveno-fantastičnog klasika "Planet majmuna"...

Sve ove velike majmune odgojili su ljudi i nemaju osnovne vještine preživljavanja da bi ikada živjeli u divljini. Ne znaju kako skupljati hranu, a majke ne bi bile sposobne brinuti se za svoje potomstvo.

Iz tog razloga nisu imali kamo otići kada holivudski studiji ili znanstveno-istraživački laboratoriji više nisu imali koristi od njih ili kada su postali preveliki i snažni da bi se njihovi slavni vlasnici nastavili brinuti o njima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 07:45