StoryEditorOCM
PanoramaOTKRILO SE

Princ Harry javno priznao za koga navija njegova supruga na Igrama Invictus, ali i što stoji iza te njezine odluke

Piše MOZAIK SD
12. rujna 2023. - 07:51

Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa ove će godine na Igrama Invictus navijati za Nigeriju nakon što je otkrila da je nigerijskog porijekla, otkrio je njezin suprug, princ Harry, vojvoda od Sussexa.

Harry koji je u subotu navečer otvorio Igre Invictus u Merkur Spiel-Areni u Dusseldorfu, rekao je da, premda Sussexi obično nemaju svoje favorite, ovo otkriće znači da će se ove godine stvari malo izmijeniti i da će par malo drukčije navijati. "Uzbuđen sam što će nam se pridružiti predstavnici novih nacija. Tu su Kolumbija, Izrael i Nigerija", rekao je vojvoda publici u prepunoj areni.

image

Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa

Angela Weiss/Afp

"Ne mogu reći da u našoj kući postoje omiljeni natjecatelji..., no otkako je moja supruga otkrila da je nigerijskog porijekla, ove ćemo godine vjerojatno ipak biti malo više navijački raspoloženi", dodao je.

Harry je Igre Invictus utemeljio još 2014. godine u Londonu. Riječ je o sportskome festivalu namijenjenom rehabilitaciji vojnog osoblja i veterana iz cijelog svijeta koji su ‘duševno i tjelesno stradali‘ u borbama.

Ovaj sportski događaj podsjeća na Paraolimpijadu. Igre se ove godine prvi put održavaju u Njemačkoj i trajat će do 16. rujna. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:45