StoryEditorOCM
Panoramanova sezona?

Preokret u Srbiji: Vučić i Mitrović najprije najavili da se ukida ‘Zadruga‘, a sad se predomislili?

Piše MOZAIK SD
13. lipnja 2023. - 16:42

Iako je jedan od prvih zahtjeva sudionika prosvjeda "Srbija protiv nasilja", kojem su (naizgled) izašli predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, bio prekid emitiranja reality programa koji promovira nasilje na televiziji Pink u Srbiji, čini se da su oboje obmanuli javnost, piše Nova.rs.

Naime, iako su govorili da je Zadruga ukinuta, vlasnik Pinka nema namjeru stati, a kako kaže, u tome ga može spriječiti samo zakonska cenzura.

Nakon tragedije u Ribnikaru i okolici Mladenovca, dio javnosti tražio je da se s televizija s nacionalnom pokrivenošću ukinu reality programi koji promoviraju nasilje i osobe iz kriminalnog miljea.

Prva se na udaru našla TV Pink, pogotovo ako se uzme u obzir da je osumnjičeni za masovno ubojstvo u Mladenovcu kao svog idola izdvojio osuđivanog kriminalca Kristijana Golubovića, koji je zlatnu slavu stekao upravo posljednjih godina sudjelovanjem u reality showu na Pinku.

Pompozno je predsjednik Srbije najavio ukidanje reality showa (iako je u ovom trenutku planiran završetak sezone), ostavivši širu javnost u nedoumici što će biti s reality showom na jesen, kada nova sezona obično počinje.

Kako stvari stoje, neće biti ništa, ali će nova sezona krenuti brže, jače, bolje.

- Ako se ne uvede zakonska cenzura, nema zakonskih prepreka za emitiranje - rekao je Željko Mitrović.

“Na preporuku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića donio sam odluku da ukinem reality program “Zadruga” u najkraćem mogućem roku, ne duže od deset dana. Smatram da je jedinstvo Srbije i ocjena predsjednika republike važnija od bilo kakvog interesa Pinka i mog osobnog interesa”, naveo je Mitrović 8. lipnja na Twitteru i Instagramu.

Vučić je prethodno izjavio da je razgovarao s vlasnikom Pinka.

“I zamolio sam ga i rekao mu da jedan dio građana Srbije misli da reality nije dobra stvar i da znam kakav je njegov stav i stav gledatelja Srbije koji to gledaju, ali to je bila moja molba. Zamolio sam ga prije nego što o tome razgovora unutar REM-a da razmotri mogućnost da to ukine - hoće li ili neće, vidjet ćemo", rekao je Vučić, piše Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:30