StoryEditorOCM
Panoramas pićima treba znati

Postoje pravila kada i što piti: znate li zašto se aperitivi piju prije jela, a digestivi poslije? Neka pića vam mogu pokvariti obrok, evo na što treba paziti

Piše PSD
30. studenog 2021. - 13:59
Trznuti čašicu ili dvije rakije prije jela čest je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ta navika ne otvara apetit niti poboljšava okus hrane. Naprotiv, može je samo pokvariti, baš kao i probavuMarko Todorov/Cropix

Trznuti čašicu ili dvije rakije prije jela čest je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ta navika ne otvara apetit niti poboljšava okus hrane.

Naprotiv, može je samo pokvariti, baš kao i probavu, što će vam signalizirati stiskanje želuca, kojeg na taj način šokiramo. No popijete li kakav gorkasti liker u malim gutljajima, nećete zatvoriti okusne pupoljke, nego ih pripremiti, baš kao i potaknuti želučane sokove.

Stoga umjesto jedne ljute na "eks", prema bontonu stola, mogu se popiti biljna, gorkasta pića s blažim alkoholima. Nikako nemojte odabrati slatko u čašici jer biste mogli dobiti žgaravicu, pa takva pića sačuvajte za kraj, odnosno desert, piše Punkufer.hr.

Prema legendi, ritualno ispijanje gorkastih pića prije jela kako bi se pota...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2024 08:00