StoryEditorOCM
PanoramaSTIŽU ČESTITKE

Najmlađa kraljica na svijetu rodila djevojčicu, cijela zemlja oduševljena sretnom viješću

Piše MOZAIK SD
9. rujna 2023. - 11:54

U priopćenju objavljenom u subotu, 9. rujna, kralj Butana Jigme Khesar Namgyel Wangchuck i njegova supruga kraljica Jetsun Pema, objavili su rođenje trećeg djeteta. Roditelje dva dječaka,obradovao je dolazak djevojčice.

"Počašćeni smo što možemo podijeliti prekrasnu vijest da je danas rođena zdrava djevojčica njihovim Veličanstvima Druku Gyalpu i Gyaltsuenu, što se podudara s 25. danom 7. mjeseca godine ženskog vodenog zeca, u palači Lingkana, Thimphu. Njegovo Veličanstvo i kraljevska beba su dobro", rekao je, prije nego što se zahvalio medicinskom timu koji je pratio ovo kraljevsko rođenje.

image

Butanska kraljevska obitelj snimljena 2021.

Afp

Mala princeza pridružuje se dvojici braće: Jigme Namgyel (prijestolonasljednik, rođen 2016.) i Jigme Ugyen (rođen 2020.).

Dana 10. listopada kralj Jigme Khesar Namgyel Wangchuck i njegova supruga proslavit će 12 godina braka. 43-godišnji vladar proslavit će svoju 6-godišnju vladavinu 17. prosinca.

- Mnogi će imati svoju ideju o tome kakva bi trebala biti kraljica, mora li biti unikatno lijepa, inteligentna ili ljupka. Ono što je po mom mišljenju najvažnije za kraljicu jest to da u svakom trenutku bude dobro ljudsko biće. Kao kraljica, ona mora biti nepokolebljiva u svojoj obvezi da služi ljudima i zemlji. Takvu osobu pronašao sam u svojoj kraljici i njezino ime je Jetsun Pema. Iako je mlada, topla je te ima dobro srce i karakter. Te kvalitete u kombinaciji s mudrošću koju će usvojiti s godinama i iskustvom učinit će je sjajnom slugom ovoj naciji, kazao je kralj 2011. godine prilikom svog obraćanja parlamentu u kojem je objavio zaruke.

image

Butanska kraljevska obitelj snimljena 2020.

Handout/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 22:38