StoryEditorOCM
Panoramastil života

Muškarac od 57 godina izgleda kao da ima 20, na savršenom tijelu mu zavide i muškarci i žene, a upravo je u tome tajna

Piše MOZAIK SD
12. lipnja 2023. - 17:55

Dok mnogi misle da samo žene žele zaustaviti proces starenja, sve više muškaraca se podvrgava raznim metodama kako bi ublažili i sakrili znakove starenja.

Među njima je i poznati fotograf iz Singapura Chuando Tan koji sa svojih 57 godina izgleda poput mladića u dvadesetima. Rođen je 1967. godine, a osamdesetih je bio jedan od najboljih modela. Vjerojatno s razlogom, jer ima izgled na kojem bi mu mnogi muškarci pozavidjeli, piše kurir.rs.

Jedni to pripisuju genetici, dok drugi tvrde da je za njegov mladolik izgled zaslužan čist singapurski zrak. No, tajna je u njegovoj rutini i posebnom stilu života.

Tan se drži načela da si ono što jedeš i smatra da čovjekovo zdravlje, ali i izgled, ovise 70% o hrani i 30% o tjelovježbi. Zato Tan za doručak jede 6 tvrdo kuhanih jaja, sa samo 2 žumanjka (zbog kolesterola). Uz to popije čašu mlijeka, a ponekad u doručak ubaci i avokado. Ovo je dobra količina proteina i energije za početak dana.

Njegovi obroci uglavnom se sastoje od piletine s rižom, povrća sa žara i riblje juhe tijekom dana. Hranu kojoj mnogi ne mogu odoljeti, Tan izbjegava u širokom luku. Stoga je kavu i čaj zamijenio vodom. No, jedino čemu ne može odoljeti je sladoled. No, konzumira ga isključivo u prvoj polovici dana.

Treninzi snage obvezni su dio njegove rutine, a prakticira ih 4 puta tjedno po 30 minuta. Nakon treninga snage slijedi kvalitetan kardio, a zanimljivo je da zbog ozljede koljena ne trči, već hoda brzim tempom. Tan se trudi ići na kupanje svaki dan, uglavnom navečer, a na bazenu ostaje oko sat vremena.

Iako se nagađa da se Tan podvrgava plastičnim operacijama ili koristi posebne kozmetičke preparate, on pojašnjava svoj pristup rekavši: "Imam osjetljivu kožu pa svakodnevno koristim samo dvije stvari: gel za pranje lica i hidratantnu kremu."

I on je bio jedan od onih koji su pali pod utjecaj trendova, a jednom je probao i botoks. No učinak mu se nije svidio pa je potpuno prestao posjećivati ​​kozmetičare. Znakove godina skriva bojanjem kose, jer drugačije ne može sakriti sijede vlasi.

Tan strogo pazi da ide spavati prije 23 sata, a budi se vrlo rano. Čvrsto vjeruje da rad do kasno u noć ili gledanje filmova nakon ponoći ne doprinosi dobrom zdravlju. Suzdržava se od jela 5-6 sati prije spavanja kako bi osigurao kvalitetan san.

"Vjerujte mi, raniji odlazak u krevet se isplati. Nakon što ste se dovoljno naspavali, moći ćete obaviti više stvari tijekom dana nego da ste radili noću."

Kao i svi drugi ljudi, Tan razmišlja o godinama i imetku koji starost nosi sa sobom.

"Lagao bih kad bih rekao da mi nije bilo ni na kraj pameti da želim naučiti kako ne stariti. Ali to je nešto što ne možete izbjeći jer je starenje neizbježno."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:18