stdClass Object ( [id] => 1326984 [title] => Melania Trump želi izmjenu predbračnog ugovora: jedno joj je posebno važno osigurati, a samo zbog toga i ostaje u braku? [alias] => melania-trump-zeli-izmjenu-predbracnog-ugovora-jedno-joj-je-posebno-vazno-osigurati-a-samo-zbog-toga-i-ostaje-u-braku [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U travnju 2025. godine, preciznije 26. travnja, proslavit će 55. rođendan. Tri mjeseca prije, 22. siječnja, slavit će 20. godišnjicu braka, ako tada još bude u braku.

Ta proslava bračne obljetnice mogla bi se poklopiti s inauguracijom američkog predsjednika nakon izbora koji će se održati u studenome sljedeće godine, a ona bi, kako sada stvari stoje, mogla stajati uz svoga supruga na inauguraciji i ponovno se useliti u Bijelu kuću.

Radi se o bivšoj, a možda i budućoj američkoj prvoj dami, našoj slovenskoj susjedi koja je kao Melanija Knavs rođena u Novom Mestu, a odrasla u Sevnici.

U očekivanju mogućeg drugog predsjedničkog mandata njezinog supruga Donalda Trumpa, Melania sada, tvrde američki izvori, pregovara o novim izmjenama predbračnog ugovora, pri čemu joj je, uz dodatnu vlastitu sigurnost u obliku novčanih prihoda i nekretnina, još važnije učvrstiti financijsku budućnost 17-godišnjeg sina Barrona, njezinog i Donaldovog jedinog djeteta.

---

image

Donald, Melania i Barron Trump

Mandel Ngan/Afp
---

Mediji špekuliraju da je ovo najmanje treći put da Melania i Donald pregovaraju o izmjenama predbračnog ugovora originalno sklopljenog prije nego što su se vjenčali 2005. godine. Trumpova treća supruga navodno traži povećanje zaklade osnovane za Barrona, najmlađeg od petero Trumpove djece.

Glavni motiv Melaniji nisu predsjednički izbori i eventualna Donaldova pobjeda, nego njegovi problemi sa zakonom i brojne tužbe, koje bi potencijalno mogle značajno utjecati na njegove financije, premda se Trumpovo bogatstvo još uvijek procjenjuje na 2,5 milijarde dolara iako on sam tvrdi da je puno bogatiji.

Kakve adute Melania drži u rukama tražeći još veću financijsku sigurnost za sebe i sina, prijeti li Donaldu razvodom o kojemu se u više navrata špekuliralo, zasad nije poznato. No, bivša manekenka je nakon izbora 2016., kad je stekla titulu prve dame, iskoristila tu poziciju kako bi ispregovarala nove uvjete predbračnog ugovora i osigurala Barronu istu poziciju kao i Trumpovoj starijoj djeci.

Tako se barem tvrdilo u knjizi "The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump" iz pera Mary Jordan, reporterke Washington Posta. Knjiga je ponovila tvrdnju koja je dulje vrijeme kružila - da je Melania, prije nego što je pristala preseliti se u Bijelu kuću, uspješno pregovarala o izmjenama uvjeta predbračnog ugovora s Trumpom.

---

image

Barron je najmlađe od petero djece Donalda Trumpa

Jim Watson/Afp
---

U Bijelu kuću se nije preselila sve do lipnja 2017. godine, nekoliko mjeseci nakon što je Trump položio zakletvu. Navodno je željela da Barron završi školsku godinu u New Yorku, ali je to bilo i razdoblje da se "ispuše" nakon što je iz medija doznala detalje o Trumpovim bračnim nevjerama.

Predsjednik je trebao prvu damu pored sebe, a ona je to iskoristila kao prednost za prepravljanje predbračnog ugovora i osiguravanje Barronove budućnosti. Željela je imati napismeno da će njezin sin, kojemu je bilo deset godina kad je njezin suprug izabran za predsjednika, imati iste financijske mogućnosti i nasljedstvo kao i troje Trumpove starije djece, Don Jr., Eric i Ivanka. Melania se pobrinula i da Barron ima dvojno državljanstvo, američko i slovensko, što će mu omogućiti da radi u Europi za Trumpovu organizaciju kad za to dođe vrijeme.

Američke porezne obveznike je koštalo više od 20 milijuna dolara dodatno osiguranje za Melaniju i Barrona tijekom prvih šest mjeseci 2017., dok su živjeli u New Yorku u troetažnom apartmanu u Trump Toweru na Petoj aveniji. Uz to je Melania u tom razdoblju 21 put letjela između New Yorka, Washingtona i Floride u zrakoplovima Air Forcea, što je koštalo više od 675.000 dolara.

---

image

Barron, Donald i Melania Trump tijekom inauguralne parade 20. siječnja 2017. godine

Jim Watson/Afp
---

Melanijin originalni predbračni ugovor navodno nije bio naročito izdašan, prema nekim spekulacijama u slučaju razvoda dobila bi 50 milijuna dolara i vjerojatno neku od Trumpovih nekretnina, plus godišnju alimentaciju, te skrbništvo i potporu za Barrona koji je rođen 20. ožujka 2006. godine. Iskoristila je činjenicu da je u braku s Trumpom dulje od prethodnih dviju supruga, kao i sposobnost da na njega djeluje umirujuće, kako bi dobila ugovor koji joj više odgovara.

Inače, slovenska manekenka radila je s agencijama u Milanu i Parizu prije nego što se 1996. preselila u New York. Pravo stalnog boravka u SAD-u dobila je 2001. godine, a 2006. je, nakon što se prethodne godine udala za Trumpa, dobila je američko državljanstvo. Melania je druga američka prva dama, nakon Louise Adams, koja nije rođena u SAD-u, prva koja je naturalizirana državljanka i prva čiji materinji jezik nije engleski.

Ona je i prva američka prva dama koja je pozirala naga, bilo je to tri godine prije nego što je upoznala Trumpa za jedan francuski muški magazin, a fotograf Jarl Ale de Basseville, koji ju je snimio u krevetu sa skandinavskom manekenkom Emmom Eriksson opisao je slike kao "ljepotu, ne pornografiju".

---

image

Nakon što su napustili Bijelu kuću, Melania se rijetko sa suprugom Donaldom Trumpom pojavljuje u javnosti, to je učinila u studenome prošle godine kad je bivši predsjednik najavio svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2024.

Alon Skuy/Afp
---

Melania i Donald upoznali su se 1998. i započeli vezu u tijeku njegovog razvoda od druge supruge Marle Maples, prva je bila sada pokojna Ivana Trump. Razvod je finaliziran 1999., a Melania je nastavila s manekenskom karijerom. Zaručili su se 2004., a 22. siječnja 2005. vjenčali su se u Palm Beachu na Floridi, nakon čega je slijedila zabava na Trumpovom imanju Mar-a-Lago.

No, brak Trumpovih je već godinama, a naročito od njegovog prvog izbora za američkog predsjednika, na klimavim nogama, stalno se špekulira o razvodu, Melania navodno nije željela da se on uopće kandidira za predsjednika i u noći izborne pobjede je plakala, ali ne od sreće. Bila je zadovoljna svojim luksuznim životom uzdržavane žene, nije željela ulogu žene koja bi trebala biti uzor, nije željela napustiti raskoš penthousea u New Yorku i živjeti u staroj Bijeloj kući.

U toj kući navodno su tijekom njegovog predsjedničkog mandata spavali odvojeno, spavaonice im nisu čak bile ni na istom katu. Nijedna od tvrdnji vezanih uz njihov brak i razvod nije dokazana, koliko je brak stabilan, nemoguće je reći, ali predbračni ugovor s naknadnim izmjenama definira što će Melaniji pripasti u slučaju razvoda.

Izmjene uoči prvog predsjedničkog mandata vjerojatno su sadržavale i odredbe o održavanju privida bračnog sklada, a američki brakorazvodni stručnjaci procjenjuju kako je predsjednička funkcija donijela dodatnu financijsku korist Trumpovoj trećoj supruzi. Moguće je da Melania i sada podršku suprugu tijekom sudskih procesa i predizborne kampanje uvjetuje boljim predbračnim ugovorom, a mnogi tvrde kako Melania ostaje u braku isključivo zbog Barrona i njegove dobrobiti.

No, usprkos fiksnoj otpremnini, nekretninama i alimentaciji koju bi dobila razvodom, ima i onih koji su uvjereni kako to ipak ne bi bilo dovoljno za životni stil na koji se Melania navikla i zbog toga ostaje u braku.

---

image

Melania Trump

Saul Loeb/Afp
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => što traži? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => što traži? 2 0 6722 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-29 10:52:51 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => Marija Čović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-01 13:51:18 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-01 13:51:18 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Melania Trump želi izmjenu predbračnog ugovora: jedno joj je posebno važno osigurati, a samo zbog toga i ostaje u braku? [metakey] => Melania Trump, donald trump, barron trump [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/29\/24653374.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732774.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732775.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732776.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732777.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732778.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732781.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732782.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732784.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732785.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732786.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732788.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/29\/25732790.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Brendan Smialowski\/Afp","Eric Baradat\/Afp","Jim Watson\/Afp","Mandel Ngan\/Afp","Jim Watson\/Afp","Jim Watson\/Afp","Gabriel Bouys\/Afp","Alon Skuy\/Afp","Nicholas Kamm\/Afp","Chris Jackson\/Afp","Saul Loeb\/Afp","Saul Loeb\/Afp","Brendan Smialowski\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Melania Trump navodno sa suprugom Donaldom pregovara o novim izmjenama predbra\u010dnog ugovora<\/p>","

Barron, Donald i Melania Trump u kolovozu 2020. godine<\/p>","

Barron je najmla\u0111e od petero djece Donalda Trumpa<\/p>","

Donald, Melania i Barron Trump<\/p>","

Melania tra\u017ei izmjene predbra\u010dnog ugovora s Donaldom Trumpom kako bi dodatno financijski osigurala budu\u0107nost sina Barrona<\/p>","

Barron, Donald i Melania Trump tijekom inauguralne parade 20. sije\u010dnja 2017. godine<\/p>","

Donald Trump sa tada malenim sinom Barronom u sije\u010dnju 2007. godine<\/p>","

Nakon \u0161to su napustili Bijelu ku\u0107u, Melania se rijetko sa suprugom Donaldom Trumpom pojavljuje u javnosti, to je u\u010dinila u studenome pro\u0161le godine kad je biv\u0161i predsjednik najavio svoju kandidaturu za predsjedni\u010dke izbore 2024.<\/p>","

Donald i Melania Trump<\/p>","

Tijekom prvog, mo\u017eda i jedinog, predsjedni\u010dkog mandata svog supruga Donalda Trumpa, Melania je pozornost najvi\u0161e privla\u010dila skupom garderobom<\/p>","

Melania Trump<\/p>","

Melania Trump<\/p>","

Donald i Melania Trump<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24653374_1920.jpg":"1920x1080","k_24653374_1280.jpg":"1280x1280","k_24653374_1024.jpg":"1024x1024","k_24653374_640.jpg":"640x640","k_24653374_480.jpg":"480x480","k_24653374_340.jpg":"340x340","k_24653374_220.jpg":"220x220","o_24653374_1280.jpg":"1280x853","o_24653374_1024.jpg":"1024x682","o_24653374_640.jpg":"640x426","o_24653374_480.jpg":"480x320","o_24653374_340.jpg":"340x226","o_24653374_220.jpg":"220x146","h_24653374_1280.jpg":"1280x854","h_24653374_1024.jpg":"1024x683","h_24653374_640.jpg":"640x427","h_24653374_480.jpg":"480x320","h_24653374_340.jpg":"340x227","h_24653374_220.jpg":"220x147","pp_24653374_1280.jpg":"1280x1628","pp_24653374_1024.jpg":"1024x1303","pp_24653374_640.jpg":"640x814","pp_24653374_480.jpg":"480x611","pp_24653374_340.jpg":"340x432","pp_24653374_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1262","hd_25732774_1920.jpg":"1920x1080","k_25732774_1280.jpg":"1280x1280","k_25732774_1024.jpg":"1024x1024","k_25732774_640.jpg":"640x640","k_25732774_480.jpg":"480x480","k_25732774_340.jpg":"340x340","k_25732774_220.jpg":"220x220","o_25732774_1280.jpg":"1280x841","o_25732774_1024.jpg":"1024x673","o_25732774_640.jpg":"640x420","o_25732774_480.jpg":"480x315","o_25732774_340.jpg":"340x223","o_25732774_220.jpg":"220x144","h_25732774_1280.jpg":"1280x854","h_25732774_1024.jpg":"1024x683","h_25732774_640.jpg":"640x427","h_25732774_480.jpg":"480x320","h_25732774_340.jpg":"340x227","h_25732774_220.jpg":"220x147","pp_25732774_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732774_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732774_640.jpg":"640x814","pp_25732774_480.jpg":"480x611","pp_25732774_340.jpg":"340x432","pp_25732774_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25732775_1920.jpg":"1920x1080","k_25732775_1280.jpg":"1280x1280","k_25732775_1024.jpg":"1024x1024","k_25732775_640.jpg":"640x640","k_25732775_480.jpg":"480x480","k_25732775_340.jpg":"340x340","k_25732775_220.jpg":"220x220","o_25732775_1280.jpg":"1280x853","o_25732775_1024.jpg":"1024x682","o_25732775_640.jpg":"640x426","o_25732775_480.jpg":"480x320","o_25732775_340.jpg":"340x226","o_25732775_220.jpg":"220x146","h_25732775_1280.jpg":"1280x854","h_25732775_1024.jpg":"1024x683","h_25732775_640.jpg":"640x427","h_25732775_480.jpg":"480x320","h_25732775_340.jpg":"340x227","h_25732775_220.jpg":"220x147","pp_25732775_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732775_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732775_640.jpg":"640x814","pp_25732775_480.jpg":"480x611","pp_25732775_340.jpg":"340x432","pp_25732775_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25732776_1920.jpg":"1920x1080","k_25732776_1280.jpg":"1280x1280","k_25732776_1024.jpg":"1024x1024","k_25732776_640.jpg":"640x640","k_25732776_480.jpg":"480x480","k_25732776_340.jpg":"340x340","k_25732776_220.jpg":"220x220","o_25732776_1280.jpg":"1280x853","o_25732776_1024.jpg":"1024x682","o_25732776_640.jpg":"640x426","o_25732776_480.jpg":"480x320","o_25732776_340.jpg":"340x226","o_25732776_220.jpg":"220x146","h_25732776_1280.jpg":"1280x854","h_25732776_1024.jpg":"1024x683","h_25732776_640.jpg":"640x427","h_25732776_480.jpg":"480x320","h_25732776_340.jpg":"340x227","h_25732776_220.jpg":"220x147","pp_25732776_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732776_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732776_640.jpg":"640x814","pp_25732776_480.jpg":"480x611","pp_25732776_340.jpg":"340x432","pp_25732776_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25732777_1920.jpg":"1920x1080","k_25732777_1280.jpg":"1280x1280","k_25732777_1024.jpg":"1024x1024","k_25732777_640.jpg":"640x640","k_25732777_480.jpg":"480x480","k_25732777_340.jpg":"340x340","k_25732777_220.jpg":"220x220","o_25732777_1280.jpg":"1280x1920","o_25732777_1024.jpg":"1024x1536","o_25732777_640.jpg":"640x960","o_25732777_480.jpg":"480x720","o_25732777_340.jpg":"340x510","o_25732777_220.jpg":"220x330","h_25732777_1280.jpg":"1280x854","h_25732777_1024.jpg":"1024x683","h_25732777_640.jpg":"640x427","h_25732777_480.jpg":"480x320","h_25732777_340.jpg":"340x227","h_25732777_220.jpg":"220x147","pp_25732777_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732777_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732777_640.jpg":"640x814","pp_25732777_480.jpg":"480x611","pp_25732777_340.jpg":"340x432","pp_25732777_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1374","hd_25732778_1920.jpg":"1920x1080","k_25732778_1280.jpg":"1280x1280","k_25732778_1024.jpg":"1024x1024","k_25732778_640.jpg":"640x640","k_25732778_480.jpg":"480x480","k_25732778_340.jpg":"340x340","k_25732778_220.jpg":"220x220","o_25732778_1280.jpg":"1280x916","o_25732778_1024.jpg":"1024x732","o_25732778_640.jpg":"640x458","o_25732778_480.jpg":"480x343","o_25732778_340.jpg":"340x243","o_25732778_220.jpg":"220x157","h_25732778_1280.jpg":"1280x854","h_25732778_1024.jpg":"1024x683","h_25732778_640.jpg":"640x427","h_25732778_480.jpg":"480x320","h_25732778_340.jpg":"340x227","h_25732778_220.jpg":"220x147","pp_25732778_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732778_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732778_640.jpg":"640x814","pp_25732778_480.jpg":"480x611","pp_25732778_340.jpg":"340x432","pp_25732778_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1467","hd_25732781_1920.jpg":"1920x1080","k_25732781_1280.jpg":"1280x1280","k_25732781_1024.jpg":"1024x1024","k_25732781_640.jpg":"640x640","k_25732781_480.jpg":"480x480","k_25732781_340.jpg":"340x340","k_25732781_220.jpg":"220x220","o_25732781_1280.jpg":"1280x978","o_25732781_1024.jpg":"1024x782","o_25732781_640.jpg":"640x489","o_25732781_480.jpg":"480x366","o_25732781_340.jpg":"340x259","o_25732781_220.jpg":"220x168","h_25732781_1280.jpg":"1280x854","h_25732781_1024.jpg":"1024x683","h_25732781_640.jpg":"640x427","h_25732781_480.jpg":"480x320","h_25732781_340.jpg":"340x227","h_25732781_220.jpg":"220x147","pp_25732781_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732781_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732781_640.jpg":"640x814","pp_25732781_480.jpg":"480x611","pp_25732781_340.jpg":"340x432","pp_25732781_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25732782_1920.jpg":"1920x1080","k_25732782_1280.jpg":"1280x1280","k_25732782_1024.jpg":"1024x1024","k_25732782_640.jpg":"640x640","k_25732782_480.jpg":"480x480","k_25732782_340.jpg":"340x340","k_25732782_220.jpg":"220x220","o_25732782_1280.jpg":"1280x853","o_25732782_1024.jpg":"1024x682","o_25732782_640.jpg":"640x426","o_25732782_480.jpg":"480x320","o_25732782_340.jpg":"340x226","o_25732782_220.jpg":"220x146","h_25732782_1280.jpg":"1280x854","h_25732782_1024.jpg":"1024x683","h_25732782_640.jpg":"640x427","h_25732782_480.jpg":"480x320","h_25732782_340.jpg":"340x227","h_25732782_220.jpg":"220x147","pp_25732782_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732782_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732782_640.jpg":"640x814","pp_25732782_480.jpg":"480x611","pp_25732782_340.jpg":"340x432","pp_25732782_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_25732784_1920.jpg":"1920x1080","k_25732784_1280.jpg":"1280x1280","k_25732784_1024.jpg":"1024x1024","k_25732784_640.jpg":"640x640","k_25732784_480.jpg":"480x480","k_25732784_340.jpg":"340x340","k_25732784_220.jpg":"220x220","o_25732784_1280.jpg":"1280x1920","o_25732784_1024.jpg":"1024x1536","o_25732784_640.jpg":"640x960","o_25732784_480.jpg":"480x720","o_25732784_340.jpg":"340x510","o_25732784_220.jpg":"220x330","h_25732784_1280.jpg":"1280x854","h_25732784_1024.jpg":"1024x683","h_25732784_640.jpg":"640x427","h_25732784_480.jpg":"480x320","h_25732784_340.jpg":"340x227","h_25732784_220.jpg":"220x147","pp_25732784_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732784_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732784_640.jpg":"640x814","pp_25732784_480.jpg":"480x611","pp_25732784_340.jpg":"340x432","pp_25732784_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2865","hd_25732785_1920.jpg":"1920x1080","k_25732785_1280.jpg":"1280x1280","k_25732785_1024.jpg":"1024x1024","k_25732785_640.jpg":"640x640","k_25732785_480.jpg":"480x480","k_25732785_340.jpg":"340x340","k_25732785_220.jpg":"220x220","o_25732785_1280.jpg":"1280x1910","o_25732785_1024.jpg":"1024x1528","o_25732785_640.jpg":"640x955","o_25732785_480.jpg":"480x716","o_25732785_340.jpg":"340x507","o_25732785_220.jpg":"220x328","h_25732785_1280.jpg":"1280x854","h_25732785_1024.jpg":"1024x683","h_25732785_640.jpg":"640x427","h_25732785_480.jpg":"480x320","h_25732785_340.jpg":"340x227","h_25732785_220.jpg":"220x147","pp_25732785_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732785_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732785_640.jpg":"640x814","pp_25732785_480.jpg":"480x611","pp_25732785_340.jpg":"340x432","pp_25732785_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1763x2295","hd_25732786_1920.jpg":"1920x1080","k_25732786_1280.jpg":"1280x1280","k_25732786_1024.jpg":"1024x1024","k_25732786_640.jpg":"640x640","k_25732786_480.jpg":"480x480","k_25732786_340.jpg":"340x340","k_25732786_220.jpg":"220x220","o_25732786_1280.jpg":"1280x1666","o_25732786_1024.jpg":"1024x1333","o_25732786_640.jpg":"640x833","o_25732786_480.jpg":"480x624","o_25732786_340.jpg":"340x442","o_25732786_220.jpg":"220x286","h_25732786_1280.jpg":"1280x854","h_25732786_1024.jpg":"1024x683","h_25732786_640.jpg":"640x427","h_25732786_480.jpg":"480x320","h_25732786_340.jpg":"340x227","h_25732786_220.jpg":"220x147","pp_25732786_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732786_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732786_640.jpg":"640x814","pp_25732786_480.jpg":"480x611","pp_25732786_340.jpg":"340x432","pp_25732786_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1213","hd_25732788_1920.jpg":"1920x1080","k_25732788_1280.jpg":"1280x1280","k_25732788_1024.jpg":"1024x1024","k_25732788_640.jpg":"640x640","k_25732788_480.jpg":"480x480","k_25732788_340.jpg":"340x340","k_25732788_220.jpg":"220x220","o_25732788_1280.jpg":"1280x808","o_25732788_1024.jpg":"1024x646","o_25732788_640.jpg":"640x404","o_25732788_480.jpg":"480x303","o_25732788_340.jpg":"340x214","o_25732788_220.jpg":"220x138","h_25732788_1280.jpg":"1280x854","h_25732788_1024.jpg":"1024x683","h_25732788_640.jpg":"640x427","h_25732788_480.jpg":"480x320","h_25732788_340.jpg":"340x227","h_25732788_220.jpg":"220x147","pp_25732788_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732788_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732788_640.jpg":"640x814","pp_25732788_480.jpg":"480x611","pp_25732788_340.jpg":"340x432","pp_25732788_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25732790_1920.jpg":"1920x1080","k_25732790_1280.jpg":"1280x1280","k_25732790_1024.jpg":"1024x1024","k_25732790_640.jpg":"640x640","k_25732790_480.jpg":"480x480","k_25732790_340.jpg":"340x340","k_25732790_220.jpg":"220x220","o_25732790_1280.jpg":"1280x1920","o_25732790_1024.jpg":"1024x1536","o_25732790_640.jpg":"640x960","o_25732790_480.jpg":"480x720","o_25732790_340.jpg":"340x510","o_25732790_220.jpg":"220x330","h_25732790_1280.jpg":"1280x854","h_25732790_1024.jpg":"1024x683","h_25732790_640.jpg":"640x427","h_25732790_480.jpg":"480x320","h_25732790_340.jpg":"340x227","h_25732790_220.jpg":"220x147","pp_25732790_1280.jpg":"1280x1628","pp_25732790_1024.jpg":"1024x1303","pp_25732790_640.jpg":"640x814","pp_25732790_480.jpg":"480x611","pp_25732790_340.jpg":"340x432","pp_25732790_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5530482 Threads: 76 Questions: 989199098 Slow queries: 0 Opens: 175447 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 178.863 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 8854375 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/melania-trump-zeli-izmjenu-predbracnog-ugovora-jedno-joj-je-posebno-vazno-osigurati-a-samo-zbog-toga-i-ostaje-u-braku-1326984 [printLink] => /mozaik/panorama/melania-trump-zeli-izmjenu-predbracnog-ugovora-jedno-joj-je-posebno-vazno-osigurati-a-samo-zbog-toga-i-ostaje-u-braku-1326984?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 242267 [name] => melania trump [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => melania-trump [link] => /tag/melania-trump ) [1] => stdClass Object ( [id] => 297237 [name] => donald trump [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => donald-trump [link] => /tag/donald-trump ) [2] => stdClass Object ( [id] => 621502 [name] => barron trump [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-10-27 12:34:10 [main_article_id] => 0 [alias] => barron-trump [link] => /tag/barron-trump ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => što traži? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Melania Trump želi izmjenu predbračnog ugovora: jedno joj je posebno važno osigurati, a samo zbog toga i ostaje u braku? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Frebuild.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/24653374.jpg [galleryCount] => 13 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Brendan Smialowski/Afp [mainImageDesc] =>

Melania Trump navodno sa suprugom Donaldom pregovara o novim izmjenama predbračnog ugovora

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/24653374.jpg [title] =>

Melania Trump navodno sa suprugom Donaldom pregovara o novim izmjenama predbračnog ugovora

Brendan Smialowski/Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732774.jpg [title] =>

Barron, Donald i Melania Trump u kolovozu 2020. godine

Eric Baradat/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732775.jpg [title] =>

Barron je najmlađe od petero djece Donalda Trumpa

Jim Watson/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732776.jpg [title] =>

Donald, Melania i Barron Trump

Mandel Ngan/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732777.jpg [title] =>

Melania traži izmjene predbračnog ugovora s Donaldom Trumpom kako bi dodatno financijski osigurala budućnost sina Barrona

Jim Watson/Afp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732778.jpg [title] =>

Barron, Donald i Melania Trump tijekom inauguralne parade 20. siječnja 2017. godine

Jim Watson/Afp ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732781.jpg [title] =>

Donald Trump sa tada malenim sinom Barronom u siječnju 2007. godine

Gabriel Bouys/Afp ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732782.jpg [title] =>

Nakon što su napustili Bijelu kuću, Melania se rijetko sa suprugom Donaldom Trumpom pojavljuje u javnosti, to je učinila u studenome prošle godine kad je bivši predsjednik najavio svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2024.

Alon Skuy/Afp ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732784.jpg [title] =>

Donald i Melania Trump

Nicholas Kamm/Afp ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732785.jpg [title] =>

Tijekom prvog, možda i jedinog, predsjedničkog mandata svog supruga Donalda Trumpa, Melania je pozornost najviše privlačila skupom garderobom

Chris Jackson/Afp ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732786.jpg [title] =>

Melania Trump

Saul Loeb/Afp ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732788.jpg [title] =>

Melania Trump

Saul Loeb/Afp ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/29/25732790.jpg [title] =>

Donald i Melania Trump

Brendan Smialowski/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U travnju 2025. godine, preciznije 26. travnja, proslavit će 55. rođendan. Tri mjeseca prije, 22. siječnja, slavit će 20. godišnjicu braka, ako tada još bude u braku.

Ta proslava bračne obljetnice mogla bi se poklopiti s inauguracijom američkog predsjednika nakon izbora koji će se održati u studenome sljedeće godine, a ona bi, kako sada stvari stoje, mogla stajati uz svoga supruga na inauguraciji i ponovno se useliti u Bijelu kuću.

Radi se o bivšoj, a možda i budućoj američkoj prvoj dami, našoj slovenskoj susjedi koja je kao Melanija Knavs rođena u Novom Mestu, a odrasla u Sevnici.

U očekivanju mogućeg drugog predsjedničkog mandata njezinog supruga Donalda Trumpa, Melania sada, tvrde američki izvori, pregovara o novim izmjenama predbračnog ugovora, pri čemu joj je, uz dodatnu vlastitu sigurnost u obliku novčanih prihoda i nekretnina, još važnije učvrstiti financijsku budućnost 17-godišnjeg sina Barrona, njezinog i Donaldovog jedinog djeteta.

---

image

Donald, Melania i Barron Trump

Mandel Ngan/Afp
---

Mediji špekuliraju da je ovo najmanje treći put da Melania i Donald pregovaraju o izmjenama predbračnog ugovora originalno sklopljenog prije nego što su se vjenčali 2005. godine. Trumpova treća supruga navodno traži povećanje zaklade osnovane za Barrona, najmlađeg od petero Trumpove djece.

Glavni motiv Melaniji nisu predsjednički izbori i eventualna Donaldova pobjeda, nego njegovi problemi sa zakonom i brojne tužbe, koje bi potencijalno mogle značajno utjecati na njegove financije, premda se Trumpovo bogatstvo još uvijek procjenjuje na 2,5 milijarde dolara iako on sam tvrdi da je puno bogatiji.

Kakve adute Melania drži u rukama tražeći još veću financijsku sigurnost za sebe i sina, prijeti li Donaldu razvodom o kojemu se u više navrata špekuliralo, zasad nije poznato. No, bivša manekenka je nakon izbora 2016., kad je stekla titulu prve dame, iskoristila tu poziciju kako bi ispregovarala nove uvjete predbračnog ugovora i osigurala Barronu istu poziciju kao i Trumpovoj starijoj djeci.

Tako se barem tvrdilo u knjizi "The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump" iz pera Mary Jordan, reporterke Washington Posta. Knjiga je ponovila tvrdnju koja je dulje vrijeme kružila - da je Melania, prije nego što je pristala preseliti se u Bijelu kuću, uspješno pregovarala o izmjenama uvjeta predbračnog ugovora s Trumpom.

---

image

Barron je najmlađe od petero djece Donalda Trumpa

Jim Watson/Afp
---

U Bijelu kuću se nije preselila sve do lipnja 2017. godine, nekoliko mjeseci nakon što je Trump položio zakletvu. Navodno je željela da Barron završi školsku godinu u New Yorku, ali je to bilo i razdoblje da se "ispuše" nakon što je iz medija doznala detalje o Trumpovim bračnim nevjerama.

Predsjednik je trebao prvu damu pored sebe, a ona je to iskoristila kao prednost za prepravljanje predbračnog ugovora i osiguravanje Barronove budućnosti. Željela je imati napismeno da će njezin sin, kojemu je bilo deset godina kad je njezin suprug izabran za predsjednika, imati iste financijske mogućnosti i nasljedstvo kao i troje Trumpove starije djece, Don Jr., Eric i Ivanka. Melania se pobrinula i da Barron ima dvojno državljanstvo, američko i slovensko, što će mu omogućiti da radi u Europi za Trumpovu organizaciju kad za to dođe vrijeme.

Američke porezne obveznike je koštalo više od 20 milijuna dolara dodatno osiguranje za Melaniju i Barrona tijekom prvih šest mjeseci 2017., dok su živjeli u New Yorku u troetažnom apartmanu u Trump Toweru na Petoj aveniji. Uz to je Melania u tom razdoblju 21 put letjela između New Yorka, Washingtona i Floride u zrakoplovima Air Forcea, što je koštalo više od 675.000 dolara.

---

image

Barron, Donald i Melania Trump tijekom inauguralne parade 20. siječnja 2017. godine

Jim Watson/Afp
---

Melanijin originalni predbračni ugovor navodno nije bio naročito izdašan, prema nekim spekulacijama u slučaju razvoda dobila bi 50 milijuna dolara i vjerojatno neku od Trumpovih nekretnina, plus godišnju alimentaciju, te skrbništvo i potporu za Barrona koji je rođen 20. ožujka 2006. godine. Iskoristila je činjenicu da je u braku s Trumpom dulje od prethodnih dviju supruga, kao i sposobnost da na njega djeluje umirujuće, kako bi dobila ugovor koji joj više odgovara.

Inače, slovenska manekenka radila je s agencijama u Milanu i Parizu prije nego što se 1996. preselila u New York. Pravo stalnog boravka u SAD-u dobila je 2001. godine, a 2006. je, nakon što se prethodne godine udala za Trumpa, dobila je američko državljanstvo. Melania je druga američka prva dama, nakon Louise Adams, koja nije rođena u SAD-u, prva koja je naturalizirana državljanka i prva čiji materinji jezik nije engleski.

Ona je i prva američka prva dama koja je pozirala naga, bilo je to tri godine prije nego što je upoznala Trumpa za jedan francuski muški magazin, a fotograf Jarl Ale de Basseville, koji ju je snimio u krevetu sa skandinavskom manekenkom Emmom Eriksson opisao je slike kao "ljepotu, ne pornografiju".

---

image

Nakon što su napustili Bijelu kuću, Melania se rijetko sa suprugom Donaldom Trumpom pojavljuje u javnosti, to je učinila u studenome prošle godine kad je bivši predsjednik najavio svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2024.

Alon Skuy/Afp
---

Melania i Donald upoznali su se 1998. i započeli vezu u tijeku njegovog razvoda od druge supruge Marle Maples, prva je bila sada pokojna Ivana Trump. Razvod je finaliziran 1999., a Melania je nastavila s manekenskom karijerom. Zaručili su se 2004., a 22. siječnja 2005. vjenčali su se u Palm Beachu na Floridi, nakon čega je slijedila zabava na Trumpovom imanju Mar-a-Lago.

No, brak Trumpovih je već godinama, a naročito od njegovog prvog izbora za američkog predsjednika, na klimavim nogama, stalno se špekulira o razvodu, Melania navodno nije željela da se on uopće kandidira za predsjednika i u noći izborne pobjede je plakala, ali ne od sreće. Bila je zadovoljna svojim luksuznim životom uzdržavane žene, nije željela ulogu žene koja bi trebala biti uzor, nije željela napustiti raskoš penthousea u New Yorku i živjeti u staroj Bijeloj kući.

U toj kući navodno su tijekom njegovog predsjedničkog mandata spavali odvojeno, spavaonice im nisu čak bile ni na istom katu. Nijedna od tvrdnji vezanih uz njihov brak i razvod nije dokazana, koliko je brak stabilan, nemoguće je reći, ali predbračni ugovor s naknadnim izmjenama definira što će Melaniji pripasti u slučaju razvoda.

Izmjene uoči prvog predsjedničkog mandata vjerojatno su sadržavale i odredbe o održavanju privida bračnog sklada, a američki brakorazvodni stručnjaci procjenjuju kako je predsjednička funkcija donijela dodatnu financijsku korist Trumpovoj trećoj supruzi. Moguće je da Melania i sada podršku suprugu tijekom sudskih procesa i predizborne kampanje uvjetuje boljim predbračnim ugovorom, a mnogi tvrde kako Melania ostaje u braku isključivo zbog Barrona i njegove dobrobiti.

No, usprkos fiksnoj otpremnini, nekretninama i alimentaciji koju bi dobila razvodom, ima i onih koji su uvjereni kako to ipak ne bi bilo dovoljno za životni stil na koji se Melania navikla i zbog toga ostaje u braku.

---

image

Melania Trump

Saul Loeb/Afp
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Brendan Smialowski/Afp Eric Baradat/Afp Jim Watson/Afp Mandel Ngan/Afp Jim Watson/Afp Jim Watson/Afp Gabriel Bouys/Afp Alon Skuy/Afp Nicholas Kamm/Afp Chris Jackson/Afp Saul Loeb/Afp Saul Loeb/Afp Brendan Smialowski/Afp
Brendan Smialowski/Afp

Melania Trump navodno sa suprugom Donaldom pregovara o novim izmjenama predbračnog ugovora

Eric Baradat/Afp

Barron, Donald i Melania Trump u kolovozu 2020. godine

Jim Watson/Afp

Barron je najmlađe od petero djece Donalda Trumpa

Mandel Ngan/Afp

Donald, Melania i Barron Trump

Jim Watson/Afp

Melania traži izmjene predbračnog ugovora s Donaldom Trumpom kako bi dodatno financijski osigurala budućnost sina Barrona

Jim Watson/Afp

Barron, Donald i Melania Trump tijekom inauguralne parade 20. siječnja 2017. godine

Gabriel Bouys/Afp

Donald Trump sa tada malenim sinom Barronom u siječnju 2007. godine

Alon Skuy/Afp

Nakon što su napustili Bijelu kuću, Melania se rijetko sa suprugom Donaldom Trumpom pojavljuje u javnosti, to je učinila u studenome prošle godine kad je bivši predsjednik najavio svoju kandidaturu za predsjedničke izbore 2024.

Nicholas Kamm/Afp

Donald i Melania Trump

Chris Jackson/Afp

Tijekom prvog, možda i jedinog, predsjedničkog mandata svog supruga Donalda Trumpa, Melania je pozornost najviše privlačila skupom garderobom

Saul Loeb/Afp

Melania Trump

Saul Loeb/Afp

Melania Trump

Brendan Smialowski/Afp

Donald i Melania Trump

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/melania-trump-zeli-izmjenu-predbracnog-ugovora-jedno-joj-je-posebno-vazno-osigurati-a-samo-zbog-toga-i-ostaje-u-braku-1326984 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=dd4667385f4209a98f5f0175f9e2975581305ba9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Melania+Trump+%C5%BEeli+izmjenu+predbra%C4%8Dnog+ugovora%3A+jedno+joj+je+posebno+va%C5%BEno+osigurati%2C+a+samo+zbog+toga+i+ostaje+u+braku%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fmelania-trump-zeli-izmjenu-predbracnog-ugovora-jedno-joj-je-posebno-vazno-osigurati-a-samo-zbog-toga-i-ostaje-u-braku-1326984 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fmelania-trump-zeli-izmjenu-predbracnog-ugovora-jedno-joj-je-posebno-vazno-osigurati-a-samo-zbog-toga-i-ostaje-u-braku-1326984 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => što traži? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Panoramašto traži?

Melania Trump želi izmjenu predbračnog ugovora: jedno joj je posebno važno osigurati, a samo zbog toga i ostaje u braku?

Piše Marija Čović
1. listopada 2023. - 15:51

U travnju 2025. godine, preciznije 26. travnja, proslavit će 55. rođendan. Tri mjeseca prije, 22. siječnja, slavit će 20. godišnjicu braka, ako tada još bude u braku.

Ta proslava bračne obljetnice mogla bi se poklopiti s inauguracijom američkog predsjednika nakon izbora koji će se održati u studenome sljedeće godine, a ona bi, kako sada stvari stoje, mogla stajati uz svoga supruga na inauguraciji i ponovno se useliti u Bijelu kuću.

Radi se o bivšoj, a možda i budućoj američkoj prvoj dami, našoj slovenskoj susjedi koja je kao Melanija Knavs rođena u Novom Mestu, a odrasla u Sevnici.

U očekivanju mogućeg drugog predsjedničkog mandata njezinog supruga Donalda Trumpa, Melania sada, tvrde američki izvori, pregovara o novim izmjenama predbračnog ugovora, pri čemu joj je, uz ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 02:19