StoryEditorOCM
PanoramaMORSKI ČOVIK

Mario Salquedo 20 godina živi na kruzeru, a sad zbog toga ima bizarne nuspojave; Evo što više uopće ne može raditi

Piše MOZAIK SD
31. listopada 2023. - 14:58

Čovjek koji je 23 godine živio na kruzerima Royal Caribbean otkrio je čudnu nuspojavu nakon što je izašao na obalu.

Mario Salquedo počeo je živjeti na brodovima Royal Caribbean International 2000. godine, nakon što je napustio svoju korporativnu ulogu kao međunarodni financijski direktor u multinacionalnoj korporaciji na kopnu u SAD., prenosi Kurir.

Osim nekih manjih pauza od 15 dana godišnje i pauze od 15 mjeseci tijekom pandemije koronavirusa, na moru je živio 20 i više godina. Međutim, Mariova ljubav na krstarenju - putnik pod nadimkom "Super Mario" - uzela je danak na njegovo zdravlje i sada doživljava doista bizarnu fizičku nuspojavu.

Salquedova odluka da živi na krstarenju nije bila laka.

Svoju "karijeru krstarenja" započeo je 1996., rekavši YouTuberu Alanu Zinganu da je testirao 10 različitih krstarenja i nevjerojatnih 150 krstarenja na "oko 70 brodova" prije nego što je odlučio na kojem će završiti.

Mario je na kraju odabrao Royal Caribbean, nakon što ga je predstavljanje Voyagera of the Seas krajem 1999. stvarno osvojilo.

- Ovaj brod je napravljen za mene - dodaje.

Brod je možda "napravljen" za Maria, ali ispada da ljudsko tijelo vjerojatno nije napravljeno za boravak na brodu više od 20 godina.

Kao rezultat toga što je proveo više od 9000 noćenja - od 2022. - na kruzerima, Mario je 2016. rekao za Conde Nast Traveler da mu se stopala sada ne prilagođavaju previše u rijetkim prilikama kada stane na kopno, prenosi Kurir.

On je otkrio:

- Ostao sam bez kopnenih nogu pa kad se toliko ljuljam ne mogu pravolinijski hodati.

U intervjuu za All Things Cruise Mario je dodao:

- Toliko sam se navikao na brodove da mi je ugodnije nego na kopnu.

Tijekom svog života, Mario je došao na impresivnih 1100 krstarenja koja predviđa i dosegao je 10 000 bodova u Royal Caribbean Crown and Anchor Society, prema blogu Royal Caribbean.

Troškovi života na brodu su porasli, Mario je rekao Zinganu da plaća 82.000 dolara godišnje za život u unutarnjoj kabini na krstarenjima Royal Caribbean.

Za blog Royal Caribbean rekao je: "S toliko prijatelja i uspomena na moru tijekom godina, planiram nastaviti s krstarenjem na neodređeno vrijeme sve dok sam dobrog zdravlja i dok se zabavljam."

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 05:51