StoryEditorOCM
PanoramaUZ DANAŠNJI DAN

Livaja nije samo voljeni golgeter, on je i tata od formata! Ovo je top lista slavnih očeva u Hrvatskoj, nisu tu bezveze

Piše NIna Glučina Ramadža
19. ožujka 2024. - 08:26

Iako je Majčin dan puno rašireniji i poznatiji, svake godine obilježava se i Dan očeva. Taj dan svaka zemlja slavi u drugom terminu, a u Hrvatskoj je to danas, 19. ožujka.

Prisjetili smo se poznatih očeva koji se ponose tom važnom ulogom i često spominju svoju djecu i pričaju o tome kako provode vrijeme s njima. Mnogi od njih tajnoviti su po pitanju privatnog života, ali kad im se postavi pitanje oko djece, "razvežu" se emocije...

1. Marko Livaja

Kapetan Hajduka otac je sedmogodišnje Elizabet i trogodišnjeg Lorenza, a supruga Iris često objavljuje njegove zajedničke trenutke s djecom na društvenim mrežama. Marko često igra nogomet s malenim Lorenzom, što Iris s užitkom objavljuje na svojem Instagramu. Ponosni roditelji zabilježili su i kad su Elizabet dopratili na prvi dan škole.

image

Marko, kći Elizabet i sin Lorenzo

Instagram

2. Vedran Ćorluka

Bivši "vatreni" sa suprugom Frankom otac je dvoje djece, sina Viktora i kćeri Grete, s kojima često idu u zajedničke šetnje, naši fotoreporteri nerijetko ih snime. Obožavaju zajedno provoditi ljeta na moru i brodu, a koliko Vedranu dobro ide od ruke uloga tate svjedoči i činjenica da ga je i sama Franka preporučila za "bejbisitanje".

image

Vedran Ćorluka i Franka Batelić sa sinom u šetnji gradom
 

Josip Moler/Cropix

3. Slaven Bilić

Pet dana nakon što je proslavio 50. rođendan, bivši nogometaš i nogometni izbornik Slaven Bilić dobio je peto dijete. Dugogodišnja partnerica Ivana Đeldum rodila je njihovu treću zajedničku kćer, a Slaven je iz prvog braka ima sina Lea i kćer Alani. Splićanin s lijepom Riječankom otac je triju kćeri: Nije, Sofije i Elene.

– Vjerujem u instituciju braka, brak je svetinja, bez obzira na broj razvoda danas – rekao je za InMagazin Slaven, koji se 2007., nakon 14 godina braka, razveo od Andrijane Bilić, s kojom ima sina Lea i kćer Alani. Prijatelji ga opisuju kao brižnog roditelja koji svojoj djeci nastoji biti životni oslonac, ali i prijatelj.

– S djecom treba izgraditi potpun odnos. To je poput gume, malo daš, malo otpustiš. Baš kao i u svim drugim odnosima. Svojoj sam djeci i prijatelj i podčinjeni, i sveti, ma sve... Je li to dobro? Na kraju dana mislim da jest – zaključio je Slaven Bilić.

image

Slaven Bilić davno snimljen u šetnji s djecom makarskom rivom. Leo je danas 26-godišnjak i Alani je punoljetna

Ivo Ravlić/Cropix

4. Marko Tolja

Naš poznati pjevač u rujnu prošle godine je drugi put postao otac. "… ti samo pusti se, u moje ruke sigurne…", napisao je uz fotografiju na kojoj ga mališan drži za prst, te okrio da će se zvati Niko.

Pjevač nema običaj pretjerano iznositi u javnost detalje iz privatnog života, no sreću zbog roditeljstva njega i supruge Ane ipak je naglasio. Marko je, inače, prvi put postao otac 2019. godine, tada su on i Ana dobili sina Maru.

– Maro je jako ponosan što više nije najmanji u kući i odličan je stariji brat. Barem za sada, dok mu Niko još ne dira igračke (smijeh). Koliko god zna biti izazovno i teško, svi smo jako sretni što nam je došao još jedan član obitelji i jedva čekamo nove zajedničke avanture – odao je sitne detalje iz roditeljskog života. Dodao je i kako je Maro muzikalan.

– Jako je muzikalan i vrlo brzo pamti melodije. Malo ga samo "muči" što su neke tatine pjesme malo tužne i spore, ali u principu i on podržava moj rad – otkrio je za Novi list Marko Tolja.

image

Marko Tolja i sinčić u šetnji Zagrebom

Josip Moler/Cropix

5. Petar Grašo

Jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača kao da je postao još popularniji otkad je postao i otac malene Albe.

Hana Huljić Grašo jednom je prilikom otkrila da je Petar suprug, ali i otac za poželjeti.

– Sve mu prepuštam, on je mirniji, staloženiji i opušteniji od mene, sve mu ide od ruke. Samo njemu Alba odmah zaspe na prsima. Suprug je i otac kakvog želiš svima – naglasila je glazbenica.

Poznati splitski glazbenik ne govori često o privatnom životu, ali otkad je dobio kćerkicu Albu čak se i mijenja po pitanju toga. Ponos na jedinicu ne može kriti.

"Najljepša zora koju sam dočekao je moja zora, a to je Alba, te je u prijevodu zora, to je moja kći. To je zora života", kazao je.

Pričajući o Albi, otkrio je i da joj često pjeva, ali i da puno češće to radi njezina mama, čiji je glas nahvalio.

– Možda malo nesvjesno, zapravo uhvatim se da sebi pjevam dok nju držim u ruci, jer ja non-stop pjevam nešto, non-stop pjevušim u kući, to mi je podsvjesno. Sad joj majka pjeva. Majka ima lijep i anđeoski glas – istaknuo je tata Grašo.

image

Hana Huljić Grašo i kćer Alba

Tom Dubravec/Cropix

6. Joško Čagalj Jole

Popularni Jole predan je roditelj i uvijek se hvali svojom djecom i s radošću priča o njima.

Obiteljski je čovjek, a koliko je predan u roditeljstvu, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.

– Imam pravilo da ne izlazim iz kuće dok mi djeca ne zaspu. Kažem prijateljima da sjednu negdje i da ja stižem oko 10. Nisam nikad htio propustit vrime koje mogu provest‘ s njima. Pogotovo kada su mali! Kasnije odu na fakultet ‘ko zna di, udaju se ‘ko zna di, onda je gotovo – kazao je i dodao kako je supruga Ana stroži roditelj od njega.

– Ja sam popustljiviji i ležerniji, kod mame im je sve po P.S.-u. Ako ona kaže npr. da ne može još jedan sladoled, jer su pojeli već dva, ja ću im progurat‘ treći da ona ne vidi. Ili, ako pitaju mogu li biti vani pola ure duže, ja ću im nekako navući još tih po ure – priznao je Jole.

image

Jole s kćerkom Ivom
 

Bruna Antičić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:42