StoryEditorOCM
PanoramaRAZOČARANI MLADENCI

‘Kum je došao iz Miamija, sve je bilo spremno, a onda šok! Virus? Čuli smo odakle je došao...‘

Piše Ivana Krnić/JL
1. rujna 2023. - 16:43

- U srijedu navečer počeli su nas zvati gosti i počeli otkazivati dolazak na vjenčanje. Neki su zvali i rekli da neće dovesti djecu, znate, zbog tog virusa, priča mladenka D.F., koja je za subotu imala zakazano vjenčanje u Wedding Resort Corberonu.

Na prvu nije niti shvatila o čemu se radi, a onda su joj objasnili da su vidjeli u medijima da je svadba od prošlog vikenda bila gotovo cijela zaražena, piše Jutarnji list.

- Dakle, u srijedu navečer smo shvatili što se događa. Naravno, odmah smo ih krenuli zvati i slali poruke, ali nam se nitko nije javljao. Obratili smo se prijatelju koji je odvjetnik i poslali smo mail direktoru i HZJZ-u te zatražili da nam kažu da su otkazali svadbu jer nismo htjeli da ispadne da smo mi otkazali, kaže mladenka i pojašnjava da svi koji tamo organiziraju proslavu potpisuju ugovor.

Situacija je naravno, kaže, komplicirana jer su imali svega 48 sati da se snađu. Kum je došao iz Miamija, mladenkina strana je s Korčule pa nisu znali hoće li na trajekt ili ne...

- Mi smo čuli da je problem nastao zbog obilnih kiša pa je došlo do problema s kakvoćom vode. Toplo je i svi su očito kroz led dobili zarazu. Navodno je već mjesec dana tamo problem. Mi smo u kontaktu s mladencima koji su također tamo trebali imati proslavu ovog vikenda, ali i s mladencima koji su se zarazili prošlog tjedna, govori mladenka.

Što se tiče samog problema s virusom, kaže, ne krivi vlasnika, ali krivi ga što im nije rekao za problem.

- Za to zataškavanje je kriv i to mi je nejasno... Da takav poduzetnik, zbog par svadbi, potpuno naruši imidž. Također trebao nam se javiti da riješimo problem. Nikakvu pomoć nam nije ponudio, kaže.

Majetić ih je, kaže mladoženja, nazvao tek danas i ispričao se.

- Ispričao se, kako mi je rekao, kao čovjek i kao direktor firme te je rekao da se u ponedjeljak nađemo. Mi koji smo trebali imati svadbu ovog vikenda i on, no povratak kapare nije spomenuo, kaže mladoženja.

Unatoč svemu, mladenka kaže kako se ne želi nervirati te da su se snašli.

- Nije to najgora stvar koja se mogla dogoditi. Divno su nas primili u Maxi Pubu i zbilja smo im zahvalni, kaže. Dodaje i da je bilo smijeha jer su se trebali oženiti još 2020.godine.

- Stalno nas prate neki virusi. Prvo se nismo mogli oženiti zbog korone pa smo i tu par puta otkazali. Pa sam u međuvremenu rodila blizance, a sada opet zbog virusa, otkaz. Možda nam netko nešto poručuje, smije se unatoč svemu što je proživjela u posljednjih 48 sati, piše Jutarnji list.

Državni inspektorat je, inače, zapečatio popularno imanje Wedding Resort Corberon pa vjenčanja zakazana za danas i sutra neće biti održana. Od kada će se opet održavati svadbe na ovoj popularnoj lokaciji, zasad nije poznato. Naime, Corberon je posjetila inspekcija zbog zaraze norovirusom na, za sada, pet vjenčanja, koja su se održala u posljednja dva tjedna.

Mladenci koji su nekoliko dana pred vjenčanje ostali bez proslave, prema ugovoru, nemaju neku alternativu.

Naime, prema Ugovoru o pružanju ugostiteljskih usluga, koji se potpisuje s mladencima, u članku 10., stavku 3. stoji da je, u slučaju da davatelj usluge odustane od Ugovora, dužan platiti dvostruku kaparu.

No, u nastavku stoji kako nije dužan isplatiti isto ako "mu neće biti dopušteno organizirati svadbenu večeru ili će mu biti ograničeno organizirati istu u mjeri koja onemogućava ispunjenje svrhe ovog ugovora, a sve to uslijed odluke nadležnog tijela, npr. zbog pandemije COVID i slično". U tom slučaju svaka strana snosi troškove nastale do nastupanja razloga za odustanak.

Ne znamo spada li pečat Državnog inspektorata pod ‘i slično‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:00