StoryEditorOCM
PanoramaModna kuća Coperni

Jeste li čuli za torbu napravljenu od zraka? Da, čak i to postoji, u izradi je sudjelovala i NASA

Piše Mia Uzinić
6. ožujka 2024. - 17:59

Coperni je modna kuća koja ponekad svojim dizajnom šokira javnost, a šok i oduševljenje izazvala je i posljednja torba u njihovoj kolekciji. Torba je napravljena, pazite sad ovo, od zraka. Da, od zraka! U izvedbi ovog dizajna pomogla im je i NASA.

image

Torba ili oblak?

Coperni/

Sébastien Meyer i Arnaud Vaillant, uz pomoć istraživača i profesora Ioannisa Michalousa, stvorili su "Airgel Air Swipe" torbu. Kako je moguće da je napravljena od zraka? Radi se o aerogelu, čvrstoj tvari na bazi silicija sa spužvastom, poroznom strukturom u kojoj je više od 99 posto volumena otvoreni prostor. To ga čini tisuću puta manje gustim od stakla.

Torba izgleda poput oblaka, a najveći komad koji je ikada izrađen od nanomaterijala. Ostatkom njihove "svemirske" kolekcije sadrži arhetipsku odjeću koju su upotpunili štiklama u obliku zvijezde, vodenastim haljinama od kože, NLO štiklama, a sve su nosili modeli koji su izgledali poput vanzemaljaca.

@thecut Would you buy this? Coperni’s new version of their swipe bag is technically 99% air, made mostly with silica aerogel, which has been used by NASA to collect stardust ✨ #coperni ♬ original sound - the cut
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 10:48