StoryEditorOCM
PanoramaRIJEČI U VJETRU

Čitačica s usana otkrila što su princ Charles i kraljica Elizabeta šaptali nesretnoj Diani na vjenčanju! Ovo su rekli

Piše L. Go.
2. lipnja 2024. - 20:10
Kako je mogla pretpostaviti što je sve čeka: poljubac na balkonu Buckhingamske palače nakon vjenčanja u crkvi Svetog Pavla-/Afp

Čitačica s usana je za Daily Mail otkrila što je pokojna kraljica Elizabeta rekla princezi Diani na dan vjenčanja s princem Charlesom u srpnju 1981. godine.

Čitačica je otkrila da je Chrles tada rekao Diani: "Izgledaš savršeno. Daj mi svoju ruku", što je ona i učinila, a nakon što su im se drugi članovi kraljevske obitelji pridružili na balkonu, kraljica Elizabeta je pokazala na gomilu i šapnula princezi "Pogledaj sve te ljude koji ondje čekaju cijeli dan samo kako bi te vidjeli."

image

Vjenčanje iz snova - na žalost, lažnog sjaja...

-/Afp

Veza Diane i Charlesa prije braka zapravo nije ni postojala. Prije vjenčanja susreli su se tek nekoliko puta, a Diana je budućeg muža oslovljavala sa "sir".

Pri objavi zaruka, navodi se, svima je postalo jasno da Charles nije zaljubljen u svoju buduću suprugu, no to, čini se, nikom nije predstavljalo problem dok je "koreografija bila besprijekorna".

image

Diana i Charles na medenom mjesecu. Pukotine su se već nazirale

-/Afp

Iako su dobili sinove, svi su uvidjeli da brak ne funkcionira, a kraljevska je obitelj svakako htjela sačuvati njihov brak, barem kao formu. Razvodi u kraljevskoj obitelji do tada su bili potpuno neprihvatljiva stvar, a bilo je relativno prihvatljivo da prinčevi imaju ljubavnice, koje nikad nisu otišle korak dalje od te neambiciozne uloge.

image

Iako su dobili sinove, svi su uvidjeli da brak ne funkcionira, a kraljevska je obitelj svakako htjela sačuvati njihov brak, barem kao formu

Johnny Eggitt/Afp

Podsjetimo, godine 1992. Charles je u intervjuu priznao da je bio nevjeran supruzi, ali je naveo da je njegova afera počela tek nakon što im se odnos potpuno raspao.

Ubrzo nakon toga parlament je objavio da će se princ i princeza razići, ali da će službeno ostati u braku i obnašati kraljevske dužnosti.

Ipak, 1996. godine kraljica je prinčevskom paru naredila da se i službeno razvedu. Razvod je okončan iste godine, a godinu dana kasnije princeza je poginula u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 20:49