StoryEditorOCM
HranaDOBAR TEK!

Za Božić niste spremali ‘Sinjske arambašiće‘, a baš biste ih htjeli i želite ih savršene? Evo recepta prvoklasne majstorice, ne biste smjeli ‘omanuti‘

Piše Helena Šepček
28. prosinca 2021. - 14:55

Što je sve potrebno i kako ih pripremiti?

Kilogram govedine isjeckajte na sitne komadiće.

Napravite pešt od 2 kapule, 4-5 češanja češnjaka, 15 dag pancete i pola vezice peršina.

Dodajte sol, papar i muškatni oraščić.

Naribajte koricu jednog limuna.

Sve dodajte mesu i ostavite da odleži jedan sat.

Zavijte u listove kiselog kupusa.

Na dno posude u kojoj će se kuhati stavite goveđu kost i pokrijte je narezanim kiselim kupusom.

Dodajte 1 žlicu koncentrata rajčice, složite arambašiće i sve prekrijte narezanim kiselim kupusom.

Zalijte vodom da prekrije arambašiće i kuhajte dva sata.

Arambašiće je najbolje kuhati uz dodatak suhog mesa i domaćih kobasica, sudžuka.

Ovako pripremljeni arambašići, ako se čuvaju na hladnom mjestu, ostaju svježi i do sedam dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 19:03