StoryEditorOCM
HranaBLAGDANSKI STOL

Uoči Velikog petka: inspirirajte se receptima splitskog kuharskog maga Hrvoja Zirojevića. Od bakalara, preko ‘brzopotezne‘ tune s povrćem do rižota

Piše M.P.
1. travnja 2021. - 13:00

Vjerujemo kako vas s Hrvojem Zirojevićem ne treba posebno upoznavati. Radi se o jednom od najboljih hrvatskih chefova, koji je godinama vodio restoran Laganini na Paklenim otocima, gdje je stvarao nevjerojatna jela koristeći starinske recepte, služeći ih više nego zadovoljnoj plejadi “elitnih bogataša” iz cijelog svijeta, piše Jutarnji.

Frontmena grupe U2, Bona Voxa, raspametio je svojim jelima, a samo neka koja je kušao su: dimljeni rižoto s karameliziranim sladoledom od paškog sira, viški škampi u posebnoj buzari od prošeka, te carpaccio od svježe jadranske tune punjen guščjom jetrom.

Uoči Velikog petka, kao nadahnuće za akciju u kuhinji donosimo Zirojevićeve recepte za nekoliko ribljih jela. 


Bakalar in bianco (pancetu dodajte po želji, a samo sutra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 20:30