Ima li gore stvari nego dotegliti tešku (i ne baš jeftinu) lubenicu doma, napokon dočekati da se ohladi, odrezati fetu i željno zagristi, a ukupan dojam daleko ispod očekivanog? Da vam se to više ne bi događalo, zapamtite ove savjete.
1.Upućeni tvrde da se 'tajna' krije u mračnoj strani lubenice, onoj koja se, dok plod raste, nalazi uz samu zemlju. Ta neosunčana strana će vam otkriti je li lubenica zrela: što je taj dio tamniji i žući, to je vaš odabir bolji.
2. Nemojte tragati za savršenstvom i birati lubenice čija je kora najglađa a šare su im najpravilnije: baš one koje imaju smećkaste mrljice i udubine bit će najukusnije, jer je to znak da su pčele više puta posjećivale oprašeni cvijet.
3. I lubenice, navodi The Bright Side, imju spol, tvrde znalci, a one...