StoryEditorOCM
HranaMediteransko jelo

Recept za punjene malteške artičoke: iznimno zdrava namirnica u kombinaciji koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Piše PSD
27. svibnja 2021. - 18:13

Artičoke pozitivno utječu na rad jetre, normalizaciju šećera u krvi, rad bubrega, probavnih organa, piše Živim.

Artičoka se jede već više tisuća godina. Potječe upravo s Mediterana pa i dandanas postoji njihova neraskidiva veza. Zanimljivog jestivog cvijeta gorkasto-pikantnog okusa, idealno se uklapa u mediteransku kuhinju i u proljeće uspješno razbija monotoniju zimskih jelovnika. U staroj je Grčkoj bila neizostavan dio gozbi, dok su Rimljani iskorištavali i njezina ljekovita svojstva.

Pozitivno utječe na rad jetre, normalizaciju šećera u krvi, rad bubrega, probavnih organa i dr. Cvjetovi ove biljke imaju nisku energetsku vrijednost. Obiluju manganom (koji je važan u brojnim antioksidativnim procesima u organizmu, a sadrže i kalij, fosfor, kalcij, magnezij i dr....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 09:20