Poznata slastica "Japanski kolač" brza je i jednostavna, a ovisno o tome kako je pripremite - može biti kolač ili torta, piše Coolinarika.
Ovaj lagani kolač svojim je okusom i prozračnošću osvojio već mnoge sladokusce, a sada je vrijeme da ga isprobate i vi!
Sastojci:
Kora:
- 12 bjelanjaka
- 250 grama šećera u prahu
- jedna žlica octa
Krema:
- 12 žumanjaka
- osam žlica šećera
- pet žlica gustina
- 600 mililitara mlijeka
- 250 grama maslaca
- četiri žlice umućene šlag pjene
- 300 grama poprženih i krupno mljevenih oraha ili lješnjaka
- 100 grama ribane čokolade za kuhanje
Dodatno:
- Četiri šlag pjene
- 500 mililitara mineralne vode
Priprema:
Kora:
Izmiksajte bjelanjke u snijeg te im postupno dodajite im šećer, stalno miksajući. Nastavite s miksanjem dok se šećer ne otopi...