StoryEditorOCM
HranaJAPANSKI VJETAR

Ova delicija svojom je prozračnošću i okusom osvojila već mnoge sladokusce, obavezno je morate probati i vi!

Piše MOZAIK SD
4. siječnja 2023. - 20:08

Poznata slastica "Japanski kolač" brza je i jednostavna, a ovisno o tome kako je pripremite - može biti kolač ili torta, piše Coolinarika.

Ovaj lagani kolač svojim je okusom i prozračnošću osvojio već mnoge sladokusce, a sada je vrijeme da ga isprobate i vi!

Sastojci:

Kora:

- 12 bjelanjaka

- 250 grama šećera u prahu

- jedna žlica octa

Krema:

- 12 žumanjaka

- osam žlica šećera

- pet žlica gustina

- 600 mililitara mlijeka

- 250 grama maslaca

- četiri žlice umućene šlag pjene

- 300 grama poprženih i krupno mljevenih oraha ili lješnjaka

- 100 grama ribane čokolade za kuhanje

Dodatno:

- Četiri šlag pjene

- 500 mililitara mineralne vode

Priprema:

Kora:

Izmiksajte bjelanjke u snijeg te im postupno dodajite im šećer, stalno miksajući. Nastavite s miksanjem dok se šećer ne otopi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 14:40